16 / 05 / 2024

yıllık enflasyon kaçtır

yıllık enflasyon kaçtır

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar meselenin hukuki boyutlarının daha çok araştırılmasını sağlıyor. Buna göre, 1 yıllık bir kiracıyı ev sahipleri evden çıkarabilir mi?

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

İstanbul'un enflasyonu belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 74,88 oldu!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre mega kent İstanbul'da aralık ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 3,52, yıllık bazda ise, yüzde 74,88 şeklinde de oldu.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un eylül ayın enflasyonunu paylaştı. Buna göre, İstanbul'un eylül ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 73,18 oranında artarken, aylık bazda yüzde 5,46 olarak kayıtlara geçti.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Tuvalet kağıtlarında büyük indirim; Carrefour'da kağıt ürünlerinde süper fiyatlar

Carrefour'da kağıt ürünlerinde fiyatlar düştü. Tuvalet kağıdında yüzde 20'ye varan indirim oldu. İşte Carrefour tuvalet kağıdı fiyatları...

yıllık enflasyon kaçtır Haberi

yıllık enflasyon kaçtır

TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı fiyat istatistiklerine göre, yıllık ortalama enflasyon yüzde 8,46 oldu, aynı dönemde otellerde yaşanan maliyet artışları ise yüzde 13 dolayında gerçekleşti. AKTOB Araştırma Birimi tarafından yapılan analizlere göre, otellerdeki maliyet artışı, yıllık enflasyonun 4,5 puan üzerinde gerçekleşti. Verilere göre otellerde son bir yılda meydana gelen maliyet artışlarında ilk sırayı yüzde 14,7 ile yiyecek grubu aldı. Bu dönemde içecek grubu maliyetleri yüzde 10,5 artarken. enerji-yakıt ve temizlik malzemelerinde yükselişler enflasyonun gerisinde kaldı. Yiyecek grubu içinde en yüksek maliyet artışları yüzde 23 ile meyve sebze, yüzde 19 ile bakliyat, un ve yüzde 14 ile et grubunda meydana geldi. Yağ grubu maliyet artışı ise enflasyonun gerisinde seyretti.


Antalya...