03 / 05 / 2024

yolsuzluk iddiaları

yolsuzluk iddiaları

Türkiye'de son dönemde kooperatiflerde yolsuzluk iddiaları hızla artmaya başladı.

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 evinin olduğu iddialarına cevap vererek, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden alınan belgeyi gösterdi.

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddialarına hükümetten flaş açıklama geldi!

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, hükümetten konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

'Misafir vergisi geliyor' ve 'Emekli maaşlarında refah payı kesintisi' iddialarına yalanlama geldi!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Misafir vergisi geliyor" ve "Emekli maaşlarında refah payı kesintisi yapılacak" iddialarına yalanlama geldi.

O ilde 25 yılda 24 daire dönüştü iddialarına yanıt geldi! Kentsel dönüşüm ne durumda?

CHP'nin Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nun ilde 25 senede kentsel dönüşümle sadece 24 daire yapıldığına ilişkin iddialarına yanıt verdi. İşte ayrıntılar...

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan ‘nakit avans’ iddialarına yanıt: ‘Çıkan haberler doğru değil’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bankaların kredi kartlarından nakit avans çekilmesini durdurduğu iddialarına katıldığı bir canlı yayında cevap verdi. Oktay, "Çıkan haber gerçeği yansıtmıyor. Dar gelirli yurttaşlarımızı ilgilendiren bir durum değil” ifadelerini kullandı.

Petrol Ofisi'nden flaş zam iddialarına flaş yanıt!

Petrol Ofisi Grubu, "Merkez Bankası Kuru +1,50 TL" iddialarının yanlış olduğunu ve şirketin resmi görüşünü yansıtmadığını belirtti.

EYT’de artık sona saatler kala AK Parti’den ‘prim şartı’ iddialarına çok önemli yanıt!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasına artık neredeyse saatler kala, AK Parti cenahından, ‘prim şartı’ iddialarına yanıt geldi. TBMM’de yapılan komisyon çalışmasına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, günlerdir kamuoyunda dillendirilen bu iddia için ne

Bakan Koca’dan, piyasada bulunamayan ve sahte ilaç iddialarıyla ilgili çok önemli duyuru!

Son dönemlerde piyasada bulunamayan ilaçlarla ilgili şikayetlere bir de ‘sahte ilaç’ iddiaları eklendi. İlaç sektöründe neler oluyor?, Eczacıları bile isyan ettiren bulunamayan ve sahte ilaç konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan çok önemli açıklamalar geldi.

Süreç uzadıkça iddialar havada uçuşuyor! EYT'de korkulan mı olacak?

EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesiyle ilgili süreç uzadıkça iddialar artıyor. EYT'nin Mart ayında düzenlemesi çıksa bile uygulamasının Haziran'dan sonraya kalabileceği ileri sürüldü.

AB tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı patladı. Katar lehine lobicilik yapan parlamenter tutuklandı

Avrupa Birliği tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı ile çalkalanıyor. Tutuklanan Yunan parlamenterin evinde 600 bin euro nakit para bulundu. Belçika polisinin hafta sonu operasyonunun, pazartesi yapılacak Katar  ile ilgili oturumdan hemen önce yapılması dikkat çekti

yolsuzluk iddiaları Haberi

yolsuzluk iddiaları


 Tuzla'da geçen yıl 180 vatandaşın üye olduğu kooperatif evlerinin tam 350 kişiye satıldığının ortaya çıkmasının ardından bu kez Kurtköy de bir kooperatifin aynı şekilde evleri, üye olmayan başka şahıslara sattığı belirlendi.


İkinci, `kooperatif skandalı', Çağlayan Merve Konut Yapı Kooperatifi'ndeki bazı üyelerin, savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla patlak verdi.


TAPULARINI ALAMADILAR


Ahmet Akgöz, Fatih Mehmet Halıcı, Yalçın Boncukçu ve Ali Kalyoncu adlı vatandaşlar, 60'ar bin YTL vererek kooperatife üye oldular. Evlerinde orturmaya başlayan üyeler, Kooperatif yöneticilerinin yazılı taahhütte bulunmalarına rağmen tapularını alamayınca Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne giderek satın aldıkları evlerinin durumunu öğrendiler. Satın aldıkları dairelerin başkalarına da satıldığını öğrenen kooperatifzedeler, soluğu savcılıkta aldılar. Üyeler Çağlayan Merve Konut Yapı Kooperatifi'nin 4 yöneticisi hakkında, "Zimmet, görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtekarlık ve 1163 sayılı Kooperatif Kanunu'na...