23 / 07 / 2024

Yükseköğretim Kanunu tasarısı

Yükseköğretim Kanunu tasarısı

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise verildi. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulacak..

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar ile şehirlerdeki öğrenci sayısının azalması ise kira bedellerinin düşmesi bekleniyor. 

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı, personel alımı yapacağını duyurdu!

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı personel alımı için başvurular sona ereceği kaydedildi. Buna göre, başvuru şartları neler ve adaylarda aranan nitelikler ne olacak ve başvurular nereden, nasıl yapılacak?

Merkez Bankası açıkladı: Kira enflasyonu yüksek seyrini sürdürecek!

TCMB Para Politikası Kurulunun 27 Haziran'daki toplantısına ilişkin özette, kira enflasyonun yüksek seyrini sürdüreceği belirtildi. İşte kira ile ilgili o açıklamalar...

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı personel alımı yapacak!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından personel alımı yapılacağı kaydedildi. Kuruma başvuru şartları ve kimlerin başvuruda bulunabileceği ve  başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı merak ediliyor.

Ünlü ekonomist açıkladı: Faizler yüksek kaldıkça sıfır konutlarda kampanyalar arka arkaya gelecek!

Ekonomist Barış Soydan resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ekonomideki durgunluğun Emlak Konut'u indirim kampanyasına zorladığını dile getirerek, "Faizler yüksek kaldıkça 0 konutlarda kampanyalar arka arkaya gelecek." dedi. 

Kiracı oranı en yüksek ülkeler resmen belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, kiracı oranı en yüksek ülkeler de resmen belli oldu. Peki Türkiye kaçıncı sırada? 

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Yüksek faiz oranları konkordatoları patlattı! İnşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları ilk sıralarda!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek faiz oranları nedeniyle konkordato talep eden şirket sayısını da artırdı. Paylaşılan detaylara göre konkordato talep eden sektörlerin başında inşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları geliyor.

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek! Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan açıklama! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’de çoğu ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek" dedi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Yükseköğretim Kanunu tasarısı Haberi

Yükseköğretim Kanunu tasarısı

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise sunuldu. Tasarı ile 13 devlet üniversitesi, 2 yeni vakıf üniversitesi kurulacak. Bazı üniversitelerin ismi değiştirilecek.

Tasarının gerekçesinde kurulacak üniversiteler şu şekilde sıralandı:

Devlet üniversiteleri
1- Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
2- Konya Üniversitesi
3- Kütahya Sağlık Üniversitesi
4- Malatya Turgut Özal Üniversitesi
5- İstanbul İbni Sina Üniversitesi
6- Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
7- Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
8- Samsun Üniversitesi
9- Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
10- Tarsus Üniversitesi
11- Trabzon Üniversitesi
12- Kayseri Üniversitesi
13- Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi

Vakıf üniversiteleri
1- İzmir Tınaztepe Üniversitesi
2- İstanbul Tuna Üniversitesi

Kanun teklifinin tam metni için tıklayın