06 / 05 / 2024

zararlı maddelerle mücadele

zararlı maddelerle mücadele

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla insan ve çevre sağlığı için Zararlı Madde ve Karışımların Kısıtlanması ve Yasaklanması Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapıldı.Çevre Bakanlığı zararlı maddelerle mücadelesini sürdürüyor.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere 16 bin TL ödeme yapacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre zararlı organizmalarla mücadele kapsamında fındık ve meyve üreticisine maddi destek sağlayacak.

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

Gübre fiyatları yenilendi! İşte 02 Nisan 2023 fiyat listesi

Gübreler aynı zamanda toprak verimliliğini artırır ve bitkilerin hastalıklar ve zararlılarla mücadele etme yeteneğini arttırır. Organik gübreler, toprağı daha verimli hale getirerek, su tutma kapasitesini artırır. Peki 02 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı hastane koronavirüsle mücadele için hizmete başladı!

TİKA, Gazze'deki en büyük Türk hastanesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kovid-19'la mücadele amacıyla Filistin makamlarına devretti

Koronavirüs kiracılar için mücbir sebep olabilir mi?

Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de mücadele verdiği koronavirüs ekonomik sorunlara yol açtı. Ödeme yapmakta zorlanan kiracılar yasal olarak haklarını araştırmaya başladı. İşte kira ödemekte zorlananların yasal hakları…

Hasan Engin: İş verene kira yardımı yapılmalı!

MESİAD Başkanı Hasan Engin, Yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan “Ekonomi İstikrar Kalkanı” paketini değerlendirdi…

zararlı maddelerle mücadele Haberi

zararlı maddelerle mücadele

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla insan ve çevre sağlığı için Zararlı Madde ve Karışımların Kısıtlanması ve Yasaklanması Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapıldı. 21 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre 11 adet zararlı madde ve madde grubu daha kısıtlama şartları listesine alındı. Söz konusu değişikliğe Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görüş ve onayları alınarak gidildi.


Yapılan bu düzenleme ile özellikle; balıkçılık, denizcilik, sağlık, çocuk bakım ürünleri, tekstil, deri, ahşap, boya, kozmetik, mücevherat, bijuteri, plastik kauçuk, mobilya ve dekorasyon, yapı malzemeleri, evsel ve endüstriyel temizlik ürünleri, atıksu arıtma tesisleri, bitki koruma ürünleri gibi sektörlerde çevre ve insan sağlığına zarar veren kimyasal madde ve madde gruplarının kullanımına kısıtlamalar ve...