29 / 07 / 2024

Zorunlu sigorta poliçe teklifi şartı

Zorunlu sigorta poliçe teklifi şartı

Sigorta şirketlerine, zorunlu sigortalara ilişkin poliçe teklifi verme şartı getirildi. Yönetmelik kapsamındaki sigortalara ilişkin uygulamada, öncelik sırası Müsteşarlık tarafından belirlenecek.

DASK'tan poliçe limiti açıklaması geldi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Yargıtay'ın, DASK'ın sorumluluğunun poliçe limiti ile ile sınırlı olduğuna hükmettiğini belirtti.

Ruhsatsız eve zorunlu deprem sigortası yapılır mı?

Depremler nedeniyle binalarda oluşabilecek hasarları poliçede belirtilen teminat ve limitler dahilinde karşılayan DASK, zorunlu bir sigorta türü olarak konut sahipleri tarafından yapılmakta. Ancak, bazı durumlardan dolayı sigorta yaptıramayabilir. Peki, ruhsatsız evlere DASK yapılabilir mi?

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Türkiye Sigorta 2024’e hızlı bir başlangıç yaptı! İlk iki ayda 19,3 milyar TL’lik prim üretimi gerçekleşti!

Türkiye Sigorta, senenin ilk iki ayında toplam prim üretimini yüzde 160 yükselterek 19,3 milyar TL’lik prim üretimi ile yıla hızlı bir başlangıç yapmış oldu. 

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Trafik sigortasında yeni dönem başlayacak! 

Trafik Teklif Platformu ile trafik sigortası poliçe tekliflerinde yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için devreye sokulan yeni sistem ile 10 dakika içinde teklif alınabileceği kaydedildi. SDDK tarafından yayımlanan genelge kapsamında 19 Şubat’ta yürürlüğe gireceği duyuruldu.

Araç fiyatlarındaki düşüş kasko poliçe fiyatlarını da düşürdü...

Sıfır ve ikinci el araç rakamlarında yaşanan azalma, kasım ayı sonu itibarı ile poliçe primlerinde de yüzde 7'lik düşüşü de beraberinde getirdiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Araç sahipleri elini çabuk tutsun kasko fiyatları düştü...

Araç fiyatlarının artması dolası ile sigorta bedellerini de yansımış durumda. Ancak sektör temsilcileri, son dönemde sürecin tersine dönerek poliçe rakamlarının azalmaya düşmeye başladığını açıkladılar. Sektörü yakından ilgilendiren haberin detayları...

İnternetten konut ve otomobil ilanlarında yeni dönem! Bunu yapmayanlara tam 100 bin TL ceza!

Konut ve otomotiv piyasasında sahte ilanlar vererek fiyatları artıran kişilere karşı Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) zorunlu hale getirildi. EİDS'ten doğrulama yapmayan kişiler artık internetten ilan veremeyecek. Gerçek dışı bilgi beyan eden kişilere de 100 bin TL'ye kadar para cezası veril

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

Sigorta primleri yükselecek mi? Anadolu Sigorta Genel Müdürü açıkladı!

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, sigorta primlerindeki yüksek artışların devam edeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Tuğtan, özellikle ticari sigorta poliçelerinde önemli bir fiyat artışının beklendiğini ifade ederek, bu artışın yüzde 70 ile 200 arasında olabileceğini vurguladı.

Zorunlu sigorta poliçe teklifi şartı Haberi

Zorunlu sigorta poliçe teklifi şartı

Hazine Müsteşarlığının, "Zorunlu Sigorta Takibine İlişkin Yönetmelikte  Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. 

 Buna göre, yönetmelik, kanun veya Bakanlar Kurulu kararı ile yapılması  zorunlu tutulan sigortalardan, Müsteşarlık tarafından bu yönetmelik kapsamına  alınmasına karar verilen sigortaları kapsayacak. 

 Yönetmelik kapsamındaki sigortalara ilişkin uygulamada, öncelik sırası  Müsteşarlık tarafından belirlenecek. 

 Sigorta şirketleri, ruhsat sahibi oldukları ilgili sigorta  branşlarında tesis edilmiş zorunlu sigortalara ilişkin, sigorta poliçesi teklifi  vermek zorunda olacak. Şirketler, bu zorunlu sigortalar konusuna dahil herhangi  bir rizikoyu kapsam dışı bırakacak şekilde veya poliçe tanziminden caydırmaya  yönelik fiyatlama ve komisyon tespiti de yapamayacak. 

Söz konusu zorunlu sigortalara ilişkin, portföylerinde Müsteşarlığın  belirleyeceği esaslar çerçevesinde dengesizlik bulunan sigorta şirketleri  hakkında Müsteşarlık, "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Yönetmeliği" çerçevesinde  tedbir uygulamaya yetkili olacak. 

  

Değişiklikle, daha önce 1 Ocak 2015 olan...