07 / 05 / 2024

İkinci el konut almak isteyenler dikkat! Bakan Kurum’dan müjdeli haber geldi!

İkinci el konut almak isteyenler dikkat! Bakan Kurum’dan müjdeli haber geldi!

Sıfır konut kampanyasına katılamayanlar ikinci el fiyatlarını araştırırken, hükümet kanadından bu kişiler için sevindirici bir haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut almak isteyenler kredi almalarının önünün açılacağını duyurdu.



"KISA VADEDE BİR ŞEY BEKLEMEYİN DESTEK OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Murat Kurum, ikinci el konutla ilgili kampanya olup olmadığı ve ne zaman hayata geçirileceğine dair soru üzerine de, “Kısa vade içinde şey beklemeyin; fakat zaman içerisinde ikinci elde de destek olmak için çalışıyoruz. Elimizdeki tüm araçları kullanarak çözümler üretiyoruz. Daha önce kira ile ilgili bir sınırlama getirmiş, alt gelirlilere de destek olacağız’ demiştik. Bu gelir grubuyla ilgili büyük bir kampanya yaptık” ifadelerini kullandı.

 İkinci el konut almak isteyenler dikkat! Bakan Kurum’dan müjdeli haber geldi!

Kurum ayrıca, orta gelir grubuna da destek olacaklarını söyleyerek, bu grupla ilgili ilgili ilk evini alacak, yeni evini alacak kişilere yeni finansman modeline uygun bir kampanya yaptıklarını hatırlatarak, “İşte 2 milyona kadar 0,69, 2-4 milyon arası 0,79, 4-5 milyon arası 0,99 olacak şekilde. Burada önceliğimiz; ilk evini alacak kişiler, yeni evini alacak kişiler” şeklinde konuştu.

‘İKİNCİ ELDE İLK EVDEKİ GİBİ DESTEKLER OLMAYACAK’

Bakan Kurum ayrıca, ikinci el konutlar için ilk evdeki gibi bir kampanya olmaması gerektiğini Savunarak, “İlk ev, yeni ev demek. Bizim amacımız konut yapılmasını sağlamak. Öte taraftan da ilk evini alacak orta gelire destek oluyoruz. Zaten kampanyanın başında ikinci evlere yapmamamızın nedeni, üretimi ve istihdamı artırmak” diye konuştu.


Geri Dön