30 / 04 / 2024

IMF'den sert uyarı! Çalkantılı döneme hazırlıklı olun!

IMF'den sert uyarı! Çalkantılı döneme hazırlıklı olun!

Uluslararası Para Fonu (IMF), gelişmekte olan ülkeleri Fed'in faiz artırımı beklentisi nedeniyle çalkantılı bir döneme hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. IMF, bu ülkelerdeki yüksek enflasyona ve kamu borcuna dikkat çekti.



Uluslararası Para Fonu (IMF) 25 Ocak tarihinde güncellenmiş ekonomik tahminlerini yayımlamaya hazırlanırken, küresel ekonominin bu sene ve gelecek sene pandeminin etkilerinin azalmaya başlayacağınıın altını çizdi.

Ancak IMF ekonomistleri Stephan Danninger, Kenneth Kang ve Helene Poirson tarafından yapılan değerlendirmede "pandeminin yeniden güçlenerek ekonomik büyümeye yönelik riskleri artırdığının" altı çizildi. 

IMF den sert uyarı! Çalkantılı döneme hazırlıklı olun!

Aralık ortasından itibaren hızla yayılan Omicron varyantı nedeniyle  tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 vakalarının sayısı katlanarak artıyor. Omicron, hastalığın önceki varyantlardan daha hafif olmasına neden olsa da, ülkelerin vaka sayısı nedeniyle kısıtlamaları ekonomileri vuruyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön