26 / 07 / 2024

İnanılır gibi değil! 75 milyar TL’yi elimizle çöpe attık!

İnanılır gibi değil! 75 milyar TL’yi elimizle çöpe attık!

Çöpün kıymetini bilmiyoruz. Evet yanlış okumadınız. Türk halkının, elindeki çöpün kıymetini bilmediği ve sadece bu yıl 75 milyar TL değerindeki hazineyi ellerimizle çöpe attığımız verilerle kanıtlandı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Verilere göre, Türkiye’de kişi başına düşen atık miktarının gün başına 1 kilo seviyelerinde olduğunu dile getiren GEKADER Başkanı, söz konusu rakam baz alındığında, 32 milyon tona yakın evsel atığın çöpe gittiğini söyledi.

Bu miktarın yüzde 80’inin geri dönüştürülebilir atıktan oluştuğunu vurgulayan Eren, yıl sonu itibarıyla değeri 75 milyar lira olan 25 milyon ton geri dönüştürülebilir hurdanın çöpe atılmış olacağını bildirdi.

Eren, özellikle evlerde ayrıştırılmadan atılan çöplerin, çok ciddi bir ekonomik kayıp olduğunu vurgulayarak, konuyla ilgili vatandaş bilincinin mutlaka artırılması gerektiğini dile getirdi.

İnanılır gibi değil! 75 milyar TL’yi elimizle çöpe attık!

Sokaktaki atık toplayıcılarının kayıt altına alınmasıyla ilgili de görüşlerini açıklayan Eren şöyle devam etti:

“Sokak atık toplayıcılarının kayıt altına alınıp şartlarının iyileştirilmesi çok güzel gelişme. Böylelikle yeni düzenlemeyle ortaya çıkan atıklar devlet tarafından kayıt altına alınarak, sisteme önemli katkılar sağlayacak.”

Sanal60 Plastik Geri Dönüşüm Hurda İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön