13 / 05 / 2024

İşçi çıkarma furya gibi büyüyor! PayPal'da kervana katıldı

İşçi çıkarma furya gibi büyüyor! PayPal'da kervana katıldı

PayPal, maliyetleri düşüren en son büyük teknoloji şirketi haline gelirken yaklaşık 2.000 kişiyi veya çalışanlarının %7'sini çıkarıyor.



Şirket yatırımcılara , "Geçen yıl karşı karşıya kaldığımız ters rüzgarların 1. çeyrek boyunca devam etmesini beklediğimiz için, faaliyet ortamının zorlu olmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz . "

Duyurudan sonra Snap'in hisseleri New York'taki genişletilmiş ticarette neredeyse %15 düştü.

Büyük teknoloji şirketlerinin işten çıkarmalarının arkasında ne var?
Bu yılın başında Amazon, pandemi sırasında "belirsiz ekonomi" ve hızlı işe alım nedeniyle 18.000'den fazla kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Ayrıca bu ay, Alphabet 12.000 kişiyi işten çıkaracağını söylerken, Microsoft 10.000 kadar çalışanın işini kaybedeceğini söyledi.

Geçen hafta, İsveçli müzik yayını devi Spotify, verimliliği artırma gereğini öne sürerek yaklaşık 10.000 çalışanının %6'sını işten çıkaracağını söyledi.

İşçi çıkarma furya gibi büyüyor! PayPal da kervana katıldı

Teknoloji endüstrisindeki yavaşlamanın bir başka işareti, Salı günü ABD'li bilgisayar çipi üreticisi Advanced Micro Devices'ın (AMD) 2022'nin son üç ayında net gelirinde %98'lik bir düşüş bildirdi.

Şirket ayrıca, mevcut çeyrekte gelirinin %10 kadar düşmesini beklediğini söyledi.

Ancak rakamlar birçok yatırımcının beklediğinden daha iyi çıktı ve duyurunun ardından AMD'nin hisseleri yükseldi.

Çarşamba günü Asya'da, dünyanın en büyük ikinci bellek yongası üreticisi SK Hynix rekor düzeydeki en büyük üç aylık kaybını açıkladı.

Güney Koreli şirket, satışların %38 düşmesi nedeniyle 2022'nin son üç ayında beklenenden daha kötü 1,7 trilyon won (1,4 milyar dolar; 1,1 milyar sterlin) zarar bildirdi.

Firma, düşen bilgisayar çipi fiyatlarına işaret etti ve sektör genelindeki düşüşün önümüzdeki aylarda daha da kötüleşeceğini ve yıl içinde toparlanmasını beklediği konusunda uyararak rakip teknoloji devlerine katıldı.

Salı günü rakibi Samsung Electronics'in sekiz yılın en düşük üç aylık karını bildirmesinin ardından geldi.

ŞOK...ŞOK...ŞOK bu market her ürünü 10 TL'ye satıyor! Bu fırsat kaçmaz.. hemen poşetini fileni al ve buraya koş

Bu indirimi kaçıran çok üzülür! Tuvalet kağıtlarına Carrefour dokunuşu! 02 Şubat 2023 fiyat listesi

Şartlarınız uyuyursa 49 bin TL alacaksınız! Bu habere hemen bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön