14 / 05 / 2024

İslam Memiş "Son tren" diyerek uyardı! Altın ve gümüşte yeni tahmin

İslam Memiş

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş için dikkat çeken uyarılarda bulunarak “son tren” değerlendirmesi yaptı. İşte tüm detaylar...



"YATIRIMCI DİKKAT ETMELİ"
- "Gram altın TL Kapalıçarşı'da 1147-51 aralığında. Görünüm pozitif ancak daha önceki videomda şunu ifade ettim. 1880 dolar ons altında takip ediniz çünkü dolar TL kurunda hareketlenme olmadığı için direkt ons altına odaklandık. 1880 üzerinde kapanış gelirse yukarıda 1915 seviyesi var. Bu test edilecek mi takip ediyoruz. Gram altın yatırımcısı da ons altın yatırımcısı da dikkat etmeli. Kar satışları gelebilir kısa vade için. 16:30'da (Editörüm notu: 13 Ocak'ta açıklanan veri) ABD'de enflasyon verisi açıklanacak. Dolar endeksi için, altın ve gümüş için önemli bir etkiye neden olacaktır. Enflasyonun gerilemesi bekleniyor, dolayısıyla altın ve gümüş fiyatları veriden sonra bir yükseliş gerçekleştirebilir."

- "O yüzden enflasyon açıklandıktan sonra beklentiler gerçekleşirse 1911 veya 1905 dolar seviyesine, 1915 dolar seviyesini test eden ons altın olabilir ancak yatırımcısının dikkat etmesi gerekiyor. Aşağıda düzeltme yapması gerekiyor. Yukarıda hem ons altın hem gram altında bir alanı, direnci var. Enflasyon verisinden sonra kar satışlarını cuma günü ya da önümüzdeki haftalardan itibaren görebiliriz. Gram altında bir sonraki atakta 1170 seviyesi var."

- "Ons altındaki öngördüğüm geri çekilmeyle tekrar aşağı yönlü düzeltme olabilir. Kısa vadeli öngörümle birlikte gram altın yatırımcısı 1100 ve 1170 lira aralığını takip etmeli. Bu elinde TL bulunduran yatırımcı için, altın almayı ihmal etmiş yatırımcı için de fırsat vermiş olacak. Düşüş bekliyorsan bu fırsatları sana veriyorum diye önümüzdeki hafta yatırımcısına bir alım fırsatı sunacak."

- "Ons altın tarafında 2023 içinde 2000 dolar seviyesi üzerinde 2350 dolarları görebiliriz. Gram tarafında ise 1280, 1350, 1450 seviyesinde rakamlar göreceğiz. Daha yolun başındayız. Ona göre adım atmanın mantıklı karar olduğunu düşünüyorum."

- "Elimde gram altın var, buradan satarım düşükten alırım, böyle bir tuzağa düşme. Makas aralıkları sana ekmek yedirmeyecek. Uzun vadeli yatırımcı oluyoruz, varlıklarımızı koruyoruz, fiyat gerilediğinde üzerine ilave yaparak süreci değerlendiriyoruz. Daha çok yeni rekorlar göreceğiz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön