25 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten gram altına alternatif tavsiye!

İslam Memiş'ten gram altına alternatif tavsiye!

İslam Memiş, ‘gram altın’ alternatifini açıkladı: Vergisi yok, ayağınıza kadar gelecek



 

Darphane'nin yeni adımları gelmeye devam ediyor. Darphane sadece madeni para basmıyor. Sikke altınlar da basıyor, cumhuriyet, çeyrek altını, reşat altını... Yakın tarihte farklı sikkeler basarak kaldığı yerden yoluna devam edecek. Modern teknolojiler kullanacak.

Cebimizdeki kimlikler, ehliyetler, pasaportlar, pullar, bunları da Darphane basıyor. Bugünkü tanıtımı Darphane altın sertifikalarına ayıracağım. Bu nedir diye soruyor insanlar, kafa karışıklığı var. Sertifikalar bildiğin sertifika. Bu sertifikalardan 500 milyo adet piyasaya sürüldü.

Tam 5 ton altınla artık Borsa İstanbul pay işlemlerinden işlem görülebilecek. Yatırımcılar Borsa İstanbul pay işlemlerine girebilecek sanal ortamda altınları biriktirip en erken 4 ay sonra fiziki olarak almak istiyorsa sertifika ile birlikte Ziraat Katılım'dan alabilecek.

Bir gramdan başlar 1 kilograma kadar altın gider. 24 ayar altınları biriktirmiş ve almış oluyorsunuz. Kuyumcudaki paket gram altınlardan bahsediyorum. Bunlar birikiyor karınız oluyor. Gram altın yükseliyor, kar üzerinde devletin bir vergilendirmesi yok.

Fiziki olarak gidip teslim alamıyorsunuz, bu kez ayağa hizmet çağırıyorsunuz. Bana getirebilir misiniz diyorsun, nakliye masrafını verip hizmet size sunulacak.

500 milyon adet olarak basılan sertifikalar sınırsız şekilde yoluna devam ediyor. Amaç, fiziki altın biriktirmesin vatandaşlar, bunlar ekonomiye katkısı olmayan emtialar olmasın hedefleniyor. Bu uygulama, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için yapılan bir uygulama.

Borsa İstanbul'un işbirliği ile Darphane bu işi yapıyor. Sizin birikimleriniz var bankadan gram altın alacaksınız. Bu kez almıyorsunuz, Borsa İstanbul'dan alıyorsunuz. Nasıl bir avantaj var. Bugüne kadar bankaların alım satım makas aralığında uçurumlar var.

Siz bankacılık uygulamasına girince gram altın almaya çalışınca alım satım farkını görebilirsiniz. Bundan rahatsız yatırımcılar. Bu makas aralığından kurtulabilirsiniz. Darphane'nin altın sertifikası ile kurtulabilirsiniz. Alım satım makas aralığı yüzde 5. Bankalar gibi değil.

İslam Memiş ten gram altına alternatif tavsiye!

Tek bir katılım bankası aracılığı ile yapılıyor ama önümüzdeki hafta diğer bankalar ve hatta kuyumcular da bu işe dahil olabilir.

Gidiyorsunuz her ay bankadan gram altın alacağınıza bu altın sertifikası ile Borsa İstanbul pay işlemlerinde sanal olarak altın biriktirebiliyorsunuz. En büyük avantajı birincisi devlet güvencesinde ikincisi de makas aralığı veya kuru daha uygun. Her ay gram altın alan yatırımcılar için bana göre avantajdır.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 26 Kasım 2022 tarihinde saat 18.18'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 52 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Dolar Kahini Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön