18 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten gram altında vurucu tahmin! Peki İslam Memiş dolar için ne dedi?

İslam Memiş'ten gram altında vurucu tahmin! Peki İslam Memiş dolar için ne dedi?

Finans analisti İslam Memiş, yaptığı son tahminde hem gram altını takip edenler hem de dolara yatırım yapanlar için ışık tuttu. Açıklamasında dolardaki hareketliliğe değinen İslam Memiş gram altında 1450 lira tahminine yönelik de açıklamalarda bulundu.



İslam Memiş'ten vurcu gram altın yorumu  

İslam Memiş'in gram altın yorumu şöyle:

Altının ons fiyatı haftaya pozitif başladı. Yükseliş için 1728 doların üzerinde iki gece kapanış gerek. Şu anda 1724 dolarda olsa da 1728 üzeri iki kapanış olmadıkça buradaki görünümün pozitif olduğunu söyleyemiyorum. ABD'deki enflasyon verisi çok önemli. Açıklanacak enflasyon verisiyle hem emtia hem pariteler hem de doların seyrinde daha da net tablo göreceğiz. Amerikan enflasyon verisi piyasalar için çık önemli. 
Buna göre Fed 20-21 Eylül ayında yol haritası belirleyecek. Fed üyelerinden Şahin tonda açıklamalar geliyor. 75 puanlık faiz artırımını destekliyoruz deditler. Fed'in 21 Eylül'deki 50 mi 75 mi beklentisi ne kadar? 50 beklentisi yoğun olsa da trend 75'e doğru akıyor. Gram altın TL yine makas aralığına dikkat edin.

TGRT ekranlarında açıklama yapan İslam Memiş, gram altın için yıl sonu hedefinin halen geçerli olduğunu belirterek tüm emtiaların yükselişe geçtiğini vurguladı. 

Gram altının geçtiğimiz günlerde 1.000 TL altına düşmesine rağmen yeninden yükselişe geçmesini değerlendiren Memiş, pozitif yükselişin sürdğünü söyledi. “Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor” diyen Memiş, dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altının konuşulabileceğini söyledi.

Editörün notu: Bu haber 06:00 saatinde yazılmış olup güncel dolar kuru 18,25 TL'dir. Euro kuru 18,30 TL, altının gramı ise 982,83 TL'dir.

İşte TOKİ sosyal konut projesinin yapılacağı güncel liste 

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Emekli promosyonunda yeni zirve 15 bin TL! Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank...

Dolar 15 gün sonra bu rakamı görecek! Gardınızı alın

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön