18 / 05 / 2024

Küçük yatırımcı halka arzlarda nasıl hareket etmeli?

Küçük yatırımcı halka arzlarda nasıl hareket etmeli?

Halka arz edilen şirketlerle ilgili endeks son üç yılda ciddi bir artış kaydetti. 20023 yılının da halka arz yılı olması bekleniyor. Peki küçük yatırımcı halka arzlarda nasıl hareket etmeli?



2022 yılında 41 şirket halka arz edilirken geçen yıl halka arz edilen şirketlerin ilk işlem fiyatlarına göre getirilerinin yüzde 1.678 ile yüzde 15.97 oranında değiştiğine dikkat çeken Aktaş, halka arz edilen şirketlerin yatırımcılarına enflasyonun üzerinde getiri sağladığını belirtti. Aktaş, halka arzların yüksek getirileri nedeniyle yatırımcının ilgi alanında olmaya devam ettiklerini kaydetti.

2023’e 4 şirketle başladık

AKtaş, 2023 yılının da halka arz yılı olması beklendiğini belirtti. Bu yıl başında Astor Enerji, Mackolik, Söke Değirmencilik, Tapdi Sağlık'ın halka arz edildiğini ve ilk işlem fiyatlarına göre Astor Enerji'nin yüzde 93,75; Mackolik'in yüzde 76,91; Söke Değirmencilik'in yüzde 81,82 ve Tapdi Sağlık'ın yüzde 43,37 oranında kazandırdığını dile getirdi.

Halka arzlar ve yatırımcı bakışı

Aktaş'ın aktardığına göre; halka arzdan gelen kaynak bir yatırıma dönüştürülüyorsa, şirketin gelir ve kârını büyütmeye yönelik bir faaliyet alanına aktarılıyorsa bu durumun yatırımcı için tercih nedeni olduğunu kaydetti. Aktaş, yatırımcının halka arzdan elde edilecek gelirin, nasıl kullanıldığına bakması ve büyüyecek şirketleri tercih etmesi gerektiğini belirtti. Aktaş, mali yapısını güçlendirmek için halka arz edilen şirketlerdense yatırım yapanların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Aktaş, Borsa İstanbul'da, sekiz günlük düşüşün ardından geçtiğimiz haftanın son iki gününü pozitif tamamladığına dikkat çekerek "Bilanço mevsiminin etkisiyle yüksek karlar hisse bazında hareketi canlı tutacak" ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön