08 / 05 / 2024

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Küresel piyasalar FED'in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

Hafta boyunca pozitif seyir izleyen küresel piyasalar, ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği ihtimaline bel bağladı. FED’in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.



ECB’nin faiz artışlarına mart ayında da süreceği beklentisini aktaran analistler, öte yandan bankanın nerede faiz artışlarına son verebileceği konusunda gelcek sinyallerin önemi bulunduğunun altını çiziyor.

Emtia fiyatları bu hafta dalgalı seyrederken, Brent petrolün varil fiyatında haftalık yüzde 1,86 düşme yaşanarak  86,1'ya indi. Altın için ons fiyatı ise haftalık yüzde 0,1 artışla 1928,8 dolara yükseldi.

 Küresel piyasalar FED in kararını bekliyor!  Faiz artırımı kesin gibi!

YUMUŞAK İNİŞ BEKLENTİSİ

ABD'de pay piyasaları geçen hafta alıcılı bir seyirde giderken, çarşamba günü duyurulacak FED'in para politikası kararları ve cuma günü açıklanacak istihdam raporu yatırımcıların kilitlendiği iki konu.

Geçen hafta duyurulan veriler ABD’de ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceği beklentisini yükselterek pay  piyasalarını desteklediği gibi, açıklanan şirket finansal sonuçları da hisse ve sektör bazında oynaklığı  artırdı. ABD ekonomisi, geçen yılın 4'üncü çeyreğinde yüzde 2,9  oranı ile beklenenden yüksek büyüme gerçekleştirdi.

Yapay Zeka o kadar zeki değilmiş!  Hukuk ve işletme sınavlarını zor geçti!

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

İki ilden daha haber geldi! Ekmeğe zam!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

 


Geri Dön