15 / 05 / 2024

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'de enflasyon endişesinin azalmasıyla yeni haftaya pozitif bir seyirle başladı.



Cuma günü New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 1,23, Nasdaq endeksi yüzde 1,45 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,84 yükseldi. Yine verilen bilgilere göre ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni haftaya da karışık bir seyirle başladı.

Avrupa'da enflasyona ilişkin soru işaretleri varlığına devam ederken, geçen hafta açıklanan resmi verilere göre bölgede çekirdek enflasyonun yüzde 5,4 şeklinde artması Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) atacağı adımlara ilişkin belirsizlikleri de artırdı.

Ayrıca verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın 27 Temmuz tarihindeki toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, analistler, makroekonomik verilerden alınacak olan sinyallerin söz konusu fiyatlamayı etkileyebileceğini kaydetti.

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Yine paylaşılan detaylara göre, Cuma günü İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,80, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,26, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,19 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 1,08 yükseldi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni haftaya da yükselişle başladı.

Asya'da pay piyasaları haftaya alış ağırlıklı bir seyirle başlarken, Çin ekonomisine ilişkin endişeler de varlığını koruyor.

Ülkede bugün resmi olarak açıklanan verilere göre, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,5'e gerilese de genişlemeyi sürdürürken, Japonya'da imalat sanayi PMI 49,8 seviyelerinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, Çin ekonomisine yönelik soru işaretlerine karşın, hükümetin ekonomiyi desteklemeyi sürdüreceğine yönelik beklentilerin risk iştahını desteklediğini kaydetti.

Yine paylaşılan detaylara göre, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,63, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,29, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,34 yükselirken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,9 yükseldi.

Verilen bilgilere göre, yurt içinde Kurban Bayramı tatili öncesinde alış ağırlıklı seyreden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, salı gününü yüzde 0,46 artışla 5.759,11 puandan tamamlayayıp tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaparken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 5.766,58 puana taşıdı.

Euro/TL kuru ne kadar? Euro bugün kaç lira? Euro kaç TL? 3 Temmuz 2023 euro/TL kuru

Elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız? Net yanıt geldi! Doları olanlar o rakama hazır olsun! Son dakika dolar kuru

Bayram sonu altındaki yükseliş devam ediyor! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?  3 Temmuz canlı altın fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön