21 / 05 / 2024

Merkez Bankası istedi bankalar tersini yaptı! 

Merkez Bankası istedi bankalar tersini yaptı! 

Bankacılık sektörü Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı tanımlayıp ilave menkul kıymet tesisi koşulu getirmesine nazaran yeni haftaya ihtiyaç kredisi faizlerinde yükselişle başladı.



Düzenlemeye rağmen faizler yükseldi

Fakat bu karara rağmen bu hafta kamu bankaları dahil bütün bankalar ihtiyaç kredisi faizlerini yükseltti. Geçen hafta yüzde 2,79’dan ihtiyaç kredisi kullandıran bir özel banka bu hafta 30 baz puanlık yükselişle faiz seviyesini yüzde 3,09’a yükseltti. Bir diğer özel banka ise yüzde 2,01 olan gereksinim kredi faizini 3,01’e çekerken, yine başka bir özel banka da yüzde 2,62 olan faizini yüzde 3’ün üstüne çıkardı. Bir kamu bankası da yüzde 1,55 olan emekli gereksinim kredisinin faizi küçük de olsa yükselişle yüzde 1,57’ye çıktı.

Merkez Bankası istedi bankalar tersini yaptı! 

Bankacılık sektörü kaynakları gereksinim kredisi faizlerindeki yükselişin kredi arzını sınırlamak için alındığını çok ihtiyacı bulunmayan müşterilerin bu kanalı tercih etmeyeceğini söyledi  Kaynaklar, müşterilerin yüzde 1,36 seviyesinde olan faiz oranıyla kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarını kullanımını yükselteceğine işaret etti. Bu sayede Merkez Bankası’nın üst sınırına rağmen bankacılık sektörü tersine hareket etti.

DASK'ın açıklaması herkesi şaşırttı! İşte depremin ekonomik hasarı 

Kira yardımı arttırıldı! İşte en yüksek alan il

Dolar adım adım geldi! O sınır yeniden aşıldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön