21 / 05 / 2024

Merkez rezervlerinde şok eden hadise! Seçimden önce 9 milyar doları gördü

Merkez rezervlerinde şok eden hadise! Seçimden önce 9 milyar doları gördü

Merkez Bankası'nın rezervleri 14 Mayıs Genel Seçimlerinden önceki hafta 9 milyar dolarlık tarihi bir gerileme meydana geldi. Swap hariç kesin rezerv -57,8 milyar dolarla en aşağılara gelirken, kasadan altın satışı da devam etti.



ALTIN SATIŞI DEVAM ETTİ VE DÖVİZ MEVDUAT GERİLEDİ

TCMB’nin yurt içinde yükselen altın talebini karşılamak üzere seçim öncesinde rezervlerinden altın satışı geçen hafta da devam etti.

3 Mart-12 Mayıs dönemindeki 10 haftada bankanın brüt altın rezervi 157,1 ton gerilemeyle 686,9 tona düştü.

Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı 12 Mayıs haftasında 3,4 milyar dolarlık gerilemeyle 185,6 milyar dolara geriledi. Parite etkisinden arındırılmış gerileme 2,2 milyar dolar oldu.

Merkez rezervlerinde şok eden hadise! Seçimden önce 9 milyar doları gördü

Parite tesirinden arındırılmış veride gerçek kişilerin döviz mevduatı 529 milyon dolar yükselirken, şirketlerde 2,7 milyar dolar azaldı.

Seçimden önce döviz kurlarındaki yükselişi durdurmak isteyen TCMB, bankalar için dövizden TL’ye dönüşüm hedefleri ve cezaları getirmiş, bu sebeple de KKM ve TL mevduat faizleri çıkmıştı.

Döviz yatırımcıları dikkat! 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı

A101'de 1 Litre Ayçiçek Yağının fiyatı 27 TL'ye düştü! Raflar boşalmadan yetişin

ATM'den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön