17 / 05 / 2024

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor… Seçim öncesi 1.300 TL zam gündemde!

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor… Seçim öncesi 1.300 TL zam gündemde!

Emekli dernekleri ve sendikaların sıklıkla dillendirdiği 2000 öncesinde ve  bu tarihten sonra emekli olanlar arasındaki maaş farkı adaletsizliğinin seçimler öncesinde giderilmesi bekleniyor. İşte ayrıntılar…



Bu gruplardan 2000 sonrası emekli olanlar, uzun süredir 2000 öncesi emekli olanlarla aralarındaki maaş farkından kaynaklanan adaletsizliğin giderilmesini bekliyor.

İNTİBAK YASASI YOLDA MI?

Bu tür maaş düzeltmeleri, “emeklilik intibak zammı” olarak adlandırılıyor ve  yaşa göre intibak yapılması halinde verilen ek miktardaki maaş artışını anlatıyor.

 Refah oranının yükseltilmesi amacıyla 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak yasası kapsamında net 1.300 lira zam hazırlığı yapıldığı gelen haberler arasına.

Buna göre, 2023 yılı başında en düşük emekli maaşının 5.500 TL'ye yükseltilmesinden sonra, bu zam yapılırsa, emekli maaşları ikinci kez artış göstermiş olacak.

Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor… Seçim öncesi 1.300 TL zam gündemde!

1.300 TL’LİK ZAM

Daha önce Türkiye Emekliler Derneği tarafından  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderilmiş ve 2000 sonrasında emekli olanların yaşadığı maaş adaletsizliğinin giderilmesi istenmişti.

Söz konusu eşitsizliğin, seçimden önce kesenin ağzını açan hükümet tarafından giderileceği ve emekli maaşlarına 1.300 TL’lik bir zam yapılacağı haberleri geliyor.

2000 yılından sonra emekli olan ve sayıları milyonları bulan vatandaş, uzun süredir bu amaçla, daha önceki yıllarda yapıldığı gibi bir “İntibak Yasası” çıkarılmasını bekliyor. 2000 yılı ve 2008 yılı arasında emekli olanları kapsaması beklenen İntibak Yasası ile, eşit prim ödemelerine karşın emekli oldukları yıl nedeniyle çok daha düşük maaş alanların yaşadığı mağduriyet giderilmiş olacak.

2023 seçimlerinde sandık görevlisi ücretleri kaç TL olacak? Sandık görevlisi olmak için nasıl başvurulur?

İlave tediye ödemeleri peş peşe açıklandı… Tediyeler hangi tarihte yatacak?

Denizbank para musluğunu EYT’liler için açtı…10 bin TL’ye kadar ödeme var! Sayılı günler kaldı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön