07 / 05 / 2024

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama: İstanbul'da deprem ihtimali yüzde 1!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan açıklama: İstanbul'da deprem ihtimali yüzde 1!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan ezber bozan deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy yaptığı açıklamada İstanbul'da 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 olduğunu söyleyerek, "Büyük İstanbul Depremi' fikrini ortaya atan Amerikalılar dahi hatasını kabul etti" dedi.



Haberlercom'da Gökay Kalaycıoğlu'nun konuğu olan ve çok sayıda profesörün İstanbul'da 7'nin üzerinde bir deprem beklendiği şeklindeki yorumlarıyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bu fikirde olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy dan ezber bozan açıklama: İstanbul da deprem ihtimali yüzde 1!

"ABD'Lİ UZMANLAR BİLE HATALARINI KABUL ETTİ"

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'da önümüzdeki yıllarda 6.5 şiddetinde bir depremin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 1-2 civarında olduğunu iddia eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Büyük İstanbul Depremi fikrini ortaya atan ABD'li jeofizik uzmanı Ross Stein dahi hatalı açıklamalarını kabul ettiğini söyledi. Açıklamasında "6.5 şiddetinde bir depremin, onun da ancak yüzde 1-2 ihtimalle olabileceğini ifade ediyor" diyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ancak Türkiye'deki bazı profesörlerin ilk açıklamayı baz alıp bu yeni açıklamaları görmezden geldiğini söyledi.

"SİLİVRİ-YEŞİLKÖY FAYI BÜYÜK BİR DEPREM ÜRETMEZ"

Yaptığı ezber bozan açıklamalarda Silivri-Yeşilköy arasındaki 50 kilometrelik kırılmayan fay ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Şener Üşümezsoy bu fayın bahsedilen kadar büyük bir deprem üretmeyeceğini çünkü çok sığ olduğunu söyledi. Açıklamasında derinliğin 7 kilometre olduğunu fakat orada fayın iki parçanın birbirleriyle bağlantılı değil, atlamış faylar olduğunu kaydeden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, dolayısıyla bunların bir seferde kırılmayacağını, ikinci fay denen Büyükçekmece-Yeşilköy arasındaki fayın da aktif olmadığını söyledi.

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 24 şüpheli tutuklandı!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 50 bin 576 binanın acil yıkılması gerekiyor! 

'Evim sağlam mı?' diyenler aman dikkat! Hemen izlemeniz gereken bu yol haritasına bakın!


Geri Dön