06 / 05 / 2024

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Ericsson ve Nokia da, Rusya pazarından çıkış planlarını açıkladılar. Bu kararın ardından Rusya'nın Çinli teknoloji şirketlerine bağımlı hale geleceği belirtiliyor.



Rusya Çin’e bağımlı hale mi geliyor? Batılı şirketler Rusya’dan çekilmeye devam ediyor

Nokia’nın üst düzey bir yetkilisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Yıl sonuna kadar Rusya'daki çalışanlarımızın büyük çoğunluğu Nokia'dan ayrılacak ve tüm ofislerimizi boşaltmış olacağız" dedi. Yetkili, “Yasal kapatma tamamlanana kadar ülkede resmi varlığımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Çalışanlarını bu yılın başlarında ücretli izne çıkaran Ericsson, ilk çeyrekte varlıkların değer düşüklüğü ve taşınmayla ilgili diğer istisnai maliyetler için 95 milyon dolar karşılık ayırdı.

Rusya'da yaklaşık 400 çalışanı olan Ericsson, ekonomik olarak etkilenenlere finansal destek sağlayacağını söyledi.

Rusya'da yaklaşık 2.000 çalışanı olan Nokia ise, ülkedeki kalan faaliyetlerinin, sözleşmeden doğan ve insani yükümlülüklerden kaynaklandığını belirtti.

Ericsson ve Nokia Rusya'dan çıktıktan sonra, ülkede hizmet veren mobil operatörler MTS ve Tele2, Huawei ve ZTE gibi Çinli şirketlere daha fazla bağımlı hale gelecek.

MTS ve Tele2 ise konuya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı.

Rusya’da yayın yapan günlük gazete Kommersant, Ericsson'un ayrıldığını bildirdi. Ericsson’un destek personelinin bir kısmının Rusya'da üst düzey yöneticiler tarafından kurulacak yeni bir firmaya taşınacağını söyledi. 

Ericsson ise, yeni firma hakkında yorum yapmadı.

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

Shell’in tepe isminden Avrupa ülkelerine uyarı

ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön