14 / 05 / 2024

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğini söyledi.



Açıklamasında 600 binin üzerinde bağımsız konutun hem acil yıkılacak, hem yıkılmış, hem de ağır hasarlı konutun enkazının kaldırılması süreci olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, bu sürecin bile başlı başına önemli bir zaman dilimi alabilecek bir süreç olduğunu söyledi. Bunları eş anlı bir şekilde gerçekleştireceklerini kaydeden, Süleyman Soylu, özellikle ağır hasarlı binalardan ve hasarlı tüm binalardan kaçınılması gerektiğini de kaydetti. Süleyman Soylu açıklamasında "Bunların yanında, içerisinden ev eşyası alınmadan, yanından geçmeden, her birinden de kaçınılması gerekir." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Orta hasarlı binalar dahil olmak üzere eğer izin verilmemişse kesinlikle bu binalara girilmemesi gerektiğini yineleyen Bakan Soylu, ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini de kaydetti.

Artçı depremler sürdüğü için bu binaların yanından dahi geçmemek gerektiğini dile getiren Bakan Süleyman Soylu, bunu bütün deprem bölgesindeki vatandaşlar için hatırlattığını dile getirdi.

Bakan Süleyman Soylu ayrıca açıklamasında konteyner evlerin tahsisinde depremde ailesini yitirenler, şehit aileleri ve yakınları, engelliler, yatalak hastalar, 6 yaşından küçük çocuğu bulunanlar, hamileler ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından destek alanların öncelikli olacağını da söyledi.

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Deprem sebebiyle prefabrik satışları arttı! Bakanlık tam 200 bin TL destek veriyor


Geri Dön