10 / 05 / 2024

TOKİ kura takvimi İstanbul! İstanbul TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ kura takvimi İstanbul! İstanbul TOKİ kuraları ne zaman çekilecek?

İstanbul TOKİ kura tarihi takvimi için geri sayım devam ediyor. 250 bin sosyal konut projesi İlk Evim kampanyası kapsamında kura çekiminde yeni tarihler belli oldu. İşte TOKİ İstanbul kura tarihine dair detaylar!



TOKİ KURA ÇEKİMLERİ 8 ARALIK'TA BAŞLADI!

TOKİ sosyal konut kura çekilişi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamasının ardından ilk olarak 7 Kasım 2022 tarihi itibarıyla Şırnak'ta kuralar başladı. 8 Aralık 2022 Perşembe Aksaray ve Çankırı kura çekilileri tamamlandı.

TOKİ TUZLA KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI!

İstanbul Tuzla Aydınlı Mahallesi, Konaşlı Mevki Konut Projesi’nde inşa ettirilen 508 evin kura çekilişi 30 Kasım günü saat 11:00'de yapıldı. 2+1 218 adet ve 3+1 290 adet olmak üzere toplamda da 508 adet konutun hak sahipler Konut Belirleme Kurası ile tek tek belirlendi. TOKİ kura çekimi sonuçları http://a.toki.gov.tr/satis/tr/kura/ internet sitesinden meraklılar için yayınlandı.

BAŞAKŞEHİR, ARNAVUTKÖY, ESENLER, ÇATALCA, SİLİVRİ, TUZLA TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ İstanbul kura çekimi; Başakşehir, Arnavutköy, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri ilçelerinde toplamda 50 bin konutu kapsıyor. Henüz İstanbul TOKİ kura çekim tarihine dair net bir tarih verilmedi. Tarihler belli olduğu zaman haberimize ekleme yapacağız.

TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA TAMAMLANACAK

Noter huzurunda, şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde netlik kazanacak.

Bakan Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Vatandaş şokta! O bile artık ücretli! Bedavayken şimdi 50 TL oldu!

10 destek ödemesinin gelir şartı değişti! Zamlar peş peşe hesaplandı! Sosyal destek yardımları ne kadar oldu?


Geri Dön