02 / 05 / 2024

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Toptan gaz fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle 2021 itibariyle Avrupa ve Türkiye'de tüketilen doğalgaz fiyatı tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Elektrik fiyatlarında da aynı durum görülüyor. Peki Türkiye'de ve Avrupa'da fiyatlar nasıl? İşte ayrıntılar...



Energy Price İndex'in 9 Avrupa ülkesi başkentinin kWh başına aylık kaç Euro ödedidiğiyle ilgili hazırladığı grafik, 2021 yılı boyunca yaşanan artışı gözler önüne serdi. Grafikten görüldüğü üzere 2021 sonunda Avrupa'da en pahalı doğalgaz, İsveç'in başkenti Stockholm halkı tarafından ödeniyordu. İkinci sırada Danimarka'nın başkenti Kopenhag, üçüncü sırada ise Amsterdam bulunuyor. 

Türkiye, Avrupa nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

2021 yılında 27 AB ülkesinde kWh başına ayda ortalama 7,5 Euro tutarında doğalgaz faturası ödemesi yapıldı. Doğal gaz fiyatları, özellikle 2021 yılının ikinci yarısında hızla yükseldi. İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde fiyatlar rekor kırdı. 2021 Aralık itibariyle konutlardaki en yüksek doğalgaz fiyat yükselişi, yüzde 80'e yakın bir oranla Hollanda'da kaydedildi. 

Household Energy Price Index'in (HEPI) oluşturduğu listeye göre, Avrupa başkentlerindeki konutlarda kullanılan doğal gazın (vergiler dahil) kWh başı birim fiyatları, 2022 Ocak itibariyle 24,2'den 2,5 cent Euro'ya kadar değişklik gösteriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön