02 / 05 / 2024

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Türkiye, Avrupa'nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

Toptan gaz fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle 2021 itibariyle Avrupa ve Türkiye'de tüketilen doğalgaz fiyatı tarihin en yüksek seviyelerini gördü. Elektrik fiyatlarında da aynı durum görülüyor. Peki Türkiye'de ve Avrupa'da fiyatlar nasıl? İşte ayrıntılar...



DOĞALGAZIN EN UCUZ OLDUĞU ÜLKE TÜRKİYE

İstanbul'da ise halkın, doğal gaza kWh başına 1,42 cent ödediği belirlendi. Yani Avrupa ülkeleri arasında konutlarda doğalgazın en ucuz olduğu ülke Türkiye oldu. Türkiye dahil 5 Avrupa ülkesindeki doğalgaz faturalarına (konut) ilişkin hazırlanan bir başka grafik de ise Türkiye'deki doğalgazın Avrupa'dak en ucuz olduğu belirtiliyor.

Türkiye, Avrupa nın en ucuzu oldu! İşte konutlarda ödenen o fiyatlar...

AVRUPA VE TÜRKİYE'DE DOĞAL GAZDAN NE KADAR VERGİ ALINIYOR?

Avrupa ülkelerindeki doğalgaz faturalarının (konut) ortalama bileşenleri şu şekilde oldu: yüzde 55 enerji bedeli, yüzde 21 dağıtım bedeli, yüzde 8 enerji vergileri, yüzde 16 KDV.

TÜRKİYE'DEKİ DURUM

A Haber'de yer alan habere göre; Türkiye'deki doğalgaz birim fiyatının 3 bileşeni ise şöyle açıklandı: Alış fiyatı, sistem kullanım bedeli ve vergiler. Türk halkı yüzde 15,25 KDV, yüzde 0,83 ÖTV, yüzde 15 ise SKB ödemesi yapıyor.

Ekmeğe şok zam! Fiyatlara inanamayacaksınız!

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

50 yaş altına emeklilik müjdesi! Resmen açıklandı!

Ev fiyatları düşecek mi? İnşaat maliyetleri rekor kırdı!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön