17 / 05 / 2024

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Ucuz akaryakıt için kritik hamle

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Ucuz akaryakıt için kritik hamle

Sert yaptırımlar sonrası Moskova'nın akaryakıtı ucuzlatmasıyla Suudi Arabistan’dan kritik bir karar çıktı ve Rusya'dan ithal ettiği fuel oil yakıtını iki katına yükseltti. Benzin ve motorin fiyatlarında indirim içinse birkaç yol var…



BENZİN VE MOTORİN FİYATI YÜKSEK PİYASAYA ENDEKSLİ
Enerji uzmanları benzin ve motorin fiyatlarını pandemiden sonra petrolün değil kendi içerisindeki arz-talebin belirlediğini ifade etmekte. Ayrıca petrolün Rusya’dan alınmasına karşın akaryakıt fiyatlarının İtalya’ya göre belirlendiğini söyleyen uzmanlar, pompa fiyatlarının yüksek piyasaya endeksli olduğunu ve bu durumdan vazgeçilirse ucuz benzin ile motorin fiyatlarının tabelalarda görülebileceğini ifade ettiler.

UCUZ AKARYAKIT İÇİN KÂR MARJINDAN FERAGAT
Ortalama 100 dolar seviyesinde olan petrolde sadece 55 dolarının rafineri marjı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, marjlardan bir miktar feragat edilerek yüzde 10-12’lik indirimin piyasaya yansıyabileceğini ifade ettiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön