20 / 05 / 2024

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Ucuz akaryakıt için kritik hamle

Aracı olan herkesi ilgilendiriyor! Ucuz akaryakıt için kritik hamle

Sert yaptırımlar sonrası Moskova'nın akaryakıtı ucuzlatmasıyla Suudi Arabistan’dan kritik bir karar çıktı ve Rusya'dan ithal ettiği fuel oil yakıtını iki katına yükseltti. Benzin ve motorin fiyatlarında indirim içinse birkaç yol var…



TÜRKİYE’NİN DE RUSYA’DAN UCUZ YAKIT İTHALATI ARTTI
EPDK’nın nisan ayı raporunda Rusya’dan hem ham petrolde hem de motorinde Türkiye’nin de arttığına şahit olundu. Bu kapsamda yaklaşık 35 dolar iskontolu satılan ham petrolden Türkiye’nin ithalatının yüzde 35 düzeylerine yükseldi.

Uzmanlar Rusya’ya uygulanan yaptırımların devam ettiği sürece Rusların petrolü iskontolu satmaya devam edeceğinin altını çizerken, “Bir de değerlenen Ruble ile birlikte iskontoyu sürdürebilmekteler. Dolayısıyla ithalatta faturamız azalmakta. Ama bunu maalesef pompa fiyatlarına yansıtmamakta” şeklinde değerlendirme yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön