01 / 05 / 2024

Asgari ücretliyi sevindiren haber geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Asgari ücretliyi sevindiren haber geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Salı günü açıklayacağı sosyal konut projesi kapsamında, vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 20 yıl vadeyle ev sahibi olacak. Aylık taksitler ise asgari ücretlilerin ödeyeceği şekilde olacak.



KİMLER BU PROJEDEN YARARLANABİLECEK?

Projeden kimlerin yararlanabileceği de merak konusu oldu. Konutu olmayan, herhangi bir mal ya da mülk için hissedar olmayan dar gelirli vatandaşlar, uygun taksitlerle hayallerindeki evlere kavuşabilecek.

Konutların en geç 2 yıl içerisinde teslim edilmesi planlıyor.

Asgari ücretliyi sevindiren haber geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

TAKSİTLER NE KADAR OLACAK?

Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması gerekiyor” demişti. Bakan Kurum’un açıkladığı hane halkının gelirinin yüzde 30’u sınırı dikkate alındığında İstanbul’da ödenecek en yüksek aylık taksit 4.800-9.600 TL, diğer illerde ise 4.200-8.400 TL olacak.

 Gelir limiti şartının da bir kişinin mi yoksa 2 kişinin gelirini mi kapsadığı daha tam belli değil.

Bu nedenle hesaplamada İstanbul için hane halkı geliri 16 bin TL için 4.800 TL’lik taksit karı-kocanın en üst limitten maaş aldığı durumda ise hane geliri 32 bin TL olacağı için 9600 TL hesaplanmıştır.

En düşük taksit tutarı asgari ücrete göre hesaplanırsa da ailede tek çalışan varsa 1.650 TL iki çalışan varsa 3.300 TL olacak.

ABD fakirleşiyor mu? Servetleri 143.8 trilyon dolara geriledi

Türkiye'nin doğal gaz depolarındaki son durum nedir?

Bakanlık yüksek maaş ile personel alacak! Son 5 gün kaçırmayın!

Geri Dön