18 / 07 / 2024

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, iş yerlerinde kredi kartı okuyucusu bulundurması için düzenleme getirmeyi öngörüyor




1 Nisan’dan İtibaren POS Cihazı Bulundurmak Zorunlu Hale Gelecek

Yapılacak olan düzenleme ile beraber 1 Nisan’dan itibaren mükelleflerin iş yerlerinde POS cihazı bulundurmaları zorunlu hale gelecek.

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!

POS cihazı bulundurma zorunluluğunun ardından işe başlayanlar ve başlangıç tarihinden sonraki dönemde bu kapsama dahil olan tüccarlara da değinildi.  Sözü edilen kişilerin bilanço esasına göre defter tutmaya başladıkları zamandan itibaren 1 ay içinde yükümlülüğü yerine getirmek zorunda olacak.

Ancak düzenleme gereğince yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorunda olanların ayrıca bir POS cihazı almayacağı da vurgulandı.

Milli gururumuz TOGG için çıkacak! Dünyada bir ilk olacak!

Elon Musk'tan sonra kaybetti! İşte Twitter'ın 2022 tablosu

Apple'dan bir ilk! Metaverse'e giden yola iddialı girdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön