Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımının faydaları nelerdir?
Maddi açının yanı sıra sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı da sağlayan ısı yalıtımları her geçen gün daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti nedir?
Kış aylarında meydana gelen ısı kayıplarını ve yaz aylarında meydana gelen ısı kazançlarını azaltmak için yapılan işlemlere “ısı yalıtımı” deniyor. Peki, ısı yalıtımı ne kadar sürede yapılır?
Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?
Mantolama adı verilen Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmış bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. İşte, binalarda mantolama yapma zorunluluğu
Isı yalıtımı binaların ve çatıların dış bölümlerine bakan duvarların veya tesisat borularına ve havalandırma bölümlerine yapılıyor. Peki, yeni binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu var mıdır?
Isı yalıtımı uygulaması, binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için yapılıyor. Peki, Kanun gereğince, eski binalarda ısı yalıtımı mecburiyeti var mıdır?
Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme "ısı yalıtımı" deniyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu? Isı yalıtımı yaptırmamanın cezası nedir?
Binanın iç ve dış etkenlerden korunarak ömrünün uzatılması amacıyla; yapı bileşenleri ve dış ortam arasındaki ısı kaybını azaltmak için yapılan işlemlere ısı yalıtımı deniyor. Peki, ısı yalıtımı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “Isı Yalıtımı” deniyor. Peki, ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?
Satış vaadi sözleşmesi gayrimenkul alım – satım işlemlerinde alıcı ve satıcı arasında tapu memuru huzurunda noterlerce düzenlenen sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, satış vaadi sözleşmesi nasıl iptal edilir?
Müteahhit satış vaadi sözleşmesi, yapılacak satış sözleşmesinin taahhüdü niteliğini taşıyan bir sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?
Ön satış sözleşmesi olan satış vaadi sözleşmesi; bir gayrimenkulün alım satımında tarafların bir araya gelerek noterde düzenlenerek yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?
Satıcının taraflarca belirlenen bir bedel karşılığında taşınmazın satışını vermek,alıcının da bu taşınmazı satın almak için yaptıkları sözleşmeye müteahhit satış vaadi sözleşmesi deniyor. İşte, müteahhit satış vaadi sözleşmesi örneği!
Yapı ruhsatı alması gereken bütün yapıların bir müteahhit sorumluluğunda yapılması gerekiyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu? İşte, müteahhitlik belgesi alabilmek için gerekenler...
Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi için her müteahhitin, müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar neler?
Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?
Tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlara sit alanları deniyor. Peki, sit alanları nasıl belirlenir?
Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarına 1. Derece Arkeolojik sit alanları deniyor. Peki, 1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?
Arkeolojik sit alanları; 1. derece arkeolojik sit, 2. derece arkeolojik sit, 3. derece arkeolojik sit ve kentsel arkeolojik sitler olmak üzere dört farklı kategoriye ayrılıyor. Peki, kentsel Arkeolojik Sit alanları koruma ve kullanma koşulları nelerdir?
Yapılaşmaya izin verilmeyen ve devlet tarafından koruma altında tutulan alanalara sit alanları deniyor. Peki, sit alanlarına inşaat yapmanın cezası nedir?
Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, yapıda sit alanı şerhi nasıl olur?
Kiracının belirlenen tarihte evi boşaltacağına dair imzaladığı belge, tahliye taahhütnamesi olarak tanımlanıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nerede yapılır? İşte, tahliye taahhütnamesinde noter onayı!
Kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına ilişkin olarak yaptığı yazılı irade beyanına kira tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, kiracı tahliye taahhütnamesi davasında görevli mahkeme hangisidir?
Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini belirttiği belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer?
Kiracı boşaltma tahhütnamesi yani diğer adıyla kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşme olarak biliniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi dava açma süresi ne kadardır?
Tahliye taahhüdü kiracı ile mülk sahibi veya vekili arasında imzalanan ve kiracıyı gayrimenkulden belirtilen tarihte çıkarmasını sağlayan resmi belge niteliği taşıyor. İşte, tahliye taahhütnamesi nedeniyle tahliye!
Kiracının belirlenen tarihte kiraladığı evi şartsız boşaltacağına dair imzaladığı resmi belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nasıl çözülür? Tahliye taahhütnamesi nasıl icraya konulur?
Tahliye taahhütnamesi, kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına ilişkin olarak yaptığı yazılı irade beyanı olarak tanımlanıyor. Peki, kiralayan tahliye taahhütnamesiyle ne yapabilir?
Kiracı ile kiralayan arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartları ve sürenin kesin olarak belirlendiği belgeye kiracı tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesinin geçerlilik koşulları nelerdir?