İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana imar planı deniyor. İmar planı askı süresi nedir?
İmar revizyonu gerektiği zaman revizyon imar planı ile ilave imar planlarının beraberce hazırlandığı plan anlamına geliyor. Peki, imar revizyonuna itiraz edilir mi? İşte imar revizyonuna itiraz!
Çevre düzeni planları arasında revizyon imar planı da yer alıyor. Nazım ve uygulama imar planı uygulamalarında hata yaşandığı durumlarda,planın yenilenmesi sonucunda elde edilen planı imar revizyonu deniyor. Peki, imar revizyonu nasıl yapılır?
İmar uygulaması yapılacak yerin yapı adalarını,yoğunluk ve düzenini,yolları uyulamaya tabi tutulacak diğer ayrıntıları gösteren plana imar planı deniyor. Peki, imar planı revizyonu nedir?
Sükna hakkı oturma hakkı olarak da biliniyor. Sükna hakkı hak sahibine o konuttan yararlanma ve oturma hakkı veriyor. Sükna hakkının sona ermesi mümkün mü? Peki, sükna hakkının terkini nasıl olur?
Sükna hakkı, hak sahibine konutu kullanma ve konuttan faydalanma imkanı sunuyor. Sükna hakkı devredilemiyor. Peki, sükna hakkı sona erer mi? Sükna hakkı ne zaman sona erer?
Sükan hakkı, bir konutun tamamında veya bir kısmında oturma hakkı veriyor. Peki,bu hakkın haczi mümkün oluyor mu? Sükna hakkı nasıl haczedilir? Sükna hakkı haczedilebilir mi?
Sükna hakkı Türk Medeni Kanunu'nun hükümlerince düzenlenmiş bir hak çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sükna hakkı ne zaman sona erer? İşte sükna hakkı süresi!
Oturma hakkı, hak sahibine bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi veriyor. Oturma hakkının tapuya şerh edilmesi gerekiyor mu? Oturma hakkının tapuya şerhi nasıl yapılır?
Oturma hakkı, sahibine bir gayrimenkulün tamamında veya bir kısmında oturma hakkı veriyor. Oturma hakkı için taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Oturma hakkı sözleşmesi nasıl kurulur?
Türk Medeni Kanunu'nda intifa hakkı olarak yer alan kullanım hakkı gayrimenkulü kullanma ve ondan yararlanmayı sağlıyor. Ancak hak sahibinin borcu dahilinde kullanım hakkı haczedilebilir mi? Kullanım hakkının haczi nasıl olur?
Gayrimenkulü kullanma,yararlanma gibi haklar kullanım hakkı sahibinin hakları oluyor. Peki kullanım hakkını devretmek isteyen birisi ne yapabilir? Kullanım hakkı devri mümkün müdür? Kullanım hakkının devri nedir?
Taşınır ve taşınmaz mallar,haklar ve mal varlığı üzerinde kullanım hakkı kurulabiliyor. Peki kullanım hakkı devredilebilir mi? Kullanım hakkı devri nasıl olur? İşte, kullanım hakkı devir sözleşmesi!
Türk Medeni Kanunu'nda intifa hakkı olarak yer alan kullanım hakkı taşınır ve taşınmaz mallar,haklar ve mal varlığı üzerinde kurulabiliyor. Bunun için taraflar arasında imzalanacak bir sözleşme yeterli oluyor. İşte,kullanım hakkı sözleşmesi örneği!
Devlet tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında anlaşmalı olarak evlerini boşaltan kimselere kredi imkanı sunuyor. Kentsel dönüşüm kredisi nerelerde kullanılır? Kentsel dönüşüm kredisi nasıl kullanılır?
Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşların anlaşmalı olarak evlerini boşaltması durumunda devlet tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kiira yardımı şartları neler?
Kentsel dönüşüm kanunu gereğince; bu proje kapsamında riskli binaları yıkılan kat malikleri ve kiracılara kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı için bir dilekçe ili başvuru yapmanız yeterli oluyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de 6,5 milyon konut yenilenmeyi bekliyor. Bu yenilenme kentsel dönüşüm sayesinde gerçekleşebiliyor. Bir çok kişi kentsel dönüşüm kredisi kullanıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi nasıl ödenir?
Miras hukukuna göre mirasbırakan kişi, bazı mirasçılarınını miras hakkından yoksun bırakmak amacıyla malların satışını gerçekleştirebiliyor. Bu durumda mirasçılar dava açabiliyorlar. İşte mirastan mal kaçırma dava dilekçesi!
Miras hukukuna göre, mirasbırakan kişi, bazı mirasçılarını miras hakkından yoksun bırakmak için amacını gizleyerek satışını yaptığı takdirde gerçek mirasçılar mirastan mahrum kalıyorlar. Peki mirastan mal kaçırma davası nasıl açılır?
Mahkemeleri mirasla ilgili en çok meşgul eden davalar, mirastan mal kaçırma davaları oluyor. Bilindiği üzere yakınımızın vefatı üzerine size kanunen miras hakkı doğuyor. Peki,mirastan mal kaçırma nasıl yapılır?
Kişi hayatta iken mal varlığını istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahip olabiliyor. Miras alabilmek için şartlar nelerdir? Peki, Baba ölmeden miras alınır mı? Yasal mirasçılar kimlerdir?
Mirasbırakanın ölümüyle birlikte tüm hakların mirasçılar üzerine geçmesi üzerine mirasçıların istemediği bir durum söz konusu ise mirasın reddi içim dava açılabiliyor. Mirasın reddi nasıl yapılıyor? Mirasın gerçek reddi nasıl oluyor?
Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere miras deniyor. Peki, mirasa haciz konulması nasıl olur?
Mirasbırakanın çok fazla borcu var ise bu durum karşısında miras red edilebilir mi? Miras red davası açılabilir mi? Mirasın hükmen red edilir mi? Mirasın hükmen reddi nasıl olur?
Bir yakınınızın vefatından sonra mirasbırakanın borcu var ise bu mirası reddetme hakkına sahip oluyorsunuz. Mirasın reddi davası için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe başvurusunda bulunmanız gerekiyor. İşte, mirasın reddi dava dilekçesi!
Sağken malını istediği şekilde tasarruf edebilen kişi miras paylaşımını nasıl yapmalıdır? Ölümle birlikte mirasçıların mirasa iştirak halinde malik olmalarına miras ortaklığı deniyor.Hukuken miras nasıl paylaştırılır? Miras nasıl bölünür?
Mirasbırakan sağ iken malını istediği şekilde tasarruf etme hakkına sahip oluyor. Peki, sağken miras bırakılır mı? Sağken miras bırakma nasıl olur? Sağken miras bırakmanın hukiki boyutu nedir?
Miras bırakan çeşitli nedenlerle sağ iken kendi malı üzerinde değişik tasarruflarda bulunabiliyor. Peki, sağ iken mirastan feragat edilir mi? Sağ iken mirastan feragat nasıl yapılır?
Miras bırakanın ölmesi ile terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereği otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Baba anne sağ iken miras paylaşımı yapılır mı? Baba anne sağ iken miras paylaşımı nasıl olur?