Kira kontratının yapılması hem kiracı hem de ev sahibinin haklarının korunması açısından önem taşıyor. Peki, kiracı ile kontrat nasıl yapılır? Kiracı kontratında yer alması gerekenler neler?
Ödeme yapmayan ya da ödemelerini geciktiren kiracılara karşı, ev sahibinin bazı hakları bulunuyor. Peki, kirasını ödemeyen kiracıya nasıl ihtar çekilir? Kiracıya ihtarname nasıl gönderilir?
Borçlar Kanunu'na göre ev sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için bazı haklı gerekçelerin olması gerekiyor. Kirasını ödemeyen kiracı nasıl taliye edilir? Kiracı nasıl icraya verilir?
Ev sahibi taşınmazın içinde kiracıda olsa satma hakkı oluyor. Bu durumu kiracısına önceden bildirme gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Yeni ev sahibinin kiracı çıkartma şartları nelerdir?
Kiracının nasıl ev sahibine karşı nasıl yükümlülükleri varsa gayrimenkul sahibinin de satış esnasında ve sonrasında kiracısına karşı bazı yükümlülükleri oluyor. Bu yükümlülükler nelerdir? İşte, ev sahibinin kiracıya karşı sorumlulukları!
Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kiracının sözleşmeyi feshedebilmesi için şartlar nelerdir? Kiracı sözleşmeyi feshedebilir mi? Kiracı sözleşmeyi nasıl fesheder?
Ev sahibi değişirse bile kira sözleşmesi süresi bitene kadar aynı şekilde devam ediyor. Peki, yeni ev sahibi kiracısını nasıl tahliye edebilir? Yeni ev sahibi kiracı tahliyesi şartları nelerdir?
Tahliye tutanağı ve sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ev sahibi tahliye tutanağında neler yer alıyor?Ev sahibi tahliye tutanağı nasıl doldurulur? İşte, Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!
Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda anlatılıyor. Peki, Kiracının evi tahliye şartları neler? Kiracının evi tahliyesi için gerekçeler neler?
Kiracı ile ev sahibi arasında olan anlaşmazsızlık sonucunda ev sahibi kiracıyı tahliye edebilir mi? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası açması için neler gerekli? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası ne kadar sürer? İşte, kiracının ev tahliye süresi!
Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi için bazı gerekçelerin olması gerekiyor. Kiralayan hangi durumlarda evin tahliyesini isteyebiliyor? Peki, Kiracının evi erken tahliye etmesi nasıl oluyor?
Ev sahibi hangi durumlarda kiracının erken tahliyesini isteyebiliyor? Kiracı erken tahliye isteme hakkına sahip mi? Kiracının erken tahliye sebepleri nelerdir? Ev sahibi ile kiracı arasında ki anlaşmazlıkta ne yapılabilir?
Borçlar Kanuna göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Bu hususta açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, Kiracının tahliye sebepleri nelerdir?
Ev sahibinin haklı sebeplerinin olması sonucunda kiracısını nasıl tahliye edebilir? Kiracının tahliyesi davası nasıl açılır? Kiracının tahliyesi davası açabilmenin şartları nelerdir? Kiracının tahliye davası!
Ev sahibi ile kiracı arasında ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu hükümlerine göre kiracının tahliyesi istenirken bazı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracının tahliyesi için icra takibi nasıl gerçekleşir?
Kiracı tahliyesi ile ilgili açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Borçlar Kanuna göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Peki, kiracının tahliyesi nasıl olur?
Tahliye tutanağı ile kiracı, belirlenen bir tarihte kiraladığı konutu boşaltacağına dair anlaşma imzalamış oluyor. Kiracı ve ev sahibinin imzaladığı bu tutanak nasıl dolduruluyor? İşte, kiracı tahliye tutanağı örneği!
5 Aralık 2008'de 27075 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan binalarda enerji performansı yönetmeliği binalarda enerji israfını önlemek için bina enerji kimlik belgesi almayı zorunlu hale getiriyor. Bina enerji kimlik belgesi yönetmeliği esasları!
Enerji kimlik belgesi binaların enerji tüketiminin azaltılması, enerji maliyetinin azaltılması ve çevrenin korunması için gerekli oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi alabilme şartları arasında neler yer alıyor?
Binanızın enerji sınıfının belirlendiği belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Bu belge yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?
Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?
Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketlerinden alınan binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye bina enerji kimlik belgesi deniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesini kimler alabilir?
Zorunlu deprem sigortası depremin ve deprem kaynaklı yer kayması, yangın, infilak ve tsunaminin neden olabileceği hasarlara karşı konutları güvence altına alıyor. Bu uygulamaya dahil olmayanlar neler? Zorunlu deprem sigortası kapsamında olmayanlar!
Zorunlu deprem sigortası konutların herhangi bir olası felakete karşı güvence altına alınmasını ve hasarı yaşayan kişilerin bir an önce toparlanmasını amaçlayan bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Zorunlu deprem sigortası ödemesi nereye yapılır?
Her binada yaptırılması gereken zorunlu deprem (dask) poliçesi nedir? Zorunlu deprem sigortası için nereye başvurulur? Zorunlu deprem (dask) poliçesi için gerekli belgeler nelerdir? Zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır?
Her konuta yaptırılması zorunlu bir sigorta olarak karşımıza çıkan Zorunlu deprem sigortası olası bir depremden sonra düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası başvurusu nereye yapılır?
Zorunlu deprem sigortası taşınmazın olası bir depreme ve felakete karşı güvence altına alınmasını sağlıyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının kim yaptırır? Zorunlu deprem sigortasını kiracımı yaptırır?
Zorunlu deprem sigortası konutların güvence altına alınmasını amaçlıyor. Zorunlu deprem sigortası yaptırılmadığı sürece taşınmazın satışı gerçekleştirilemiyor ve kiraya verilemiyor. Peki,zorunlu deprem sigortası cezası nedir?
Zorunlu deprem sigortası meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, Zorunlu deprem sigortası kapsamında olan binalar neler?
Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Taşınmazları olası bir depreme karşı güvence altına alıyor. Peki, zorunlu deprem sigortasının süresi ne kadardır?