Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?
Yapı ruhsatı alınmamış olan yapılar, imar kirliliğine neden oluyor. Bu yapıların sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor. Peki, imar kirliliğine neden olan yapılar nelerdir?
İmar planına aykırı ya da ruhsat alınmadan inşaa edilen yapılar imar kirliliğine neden oluyor. Yapı sahiplerine cezai yaptırımlar uygulanıyor. Peki, imar kirliliği davası nasıl açılır?
Bir yapının inşaatına başlanabilmesi için yapı ruhsatı alınmış olması gerekiyor. Yapı ruhsatı alınmamış yapılar imar kirliliğine sebep oluyor. Peki, imar kirliliği etkin pişmanlık nedir?
Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin alınan ücrete katılma payı deniyor. İşte, şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!
Anagayrimenkulün aynı olması fakat daire fiyatlarının farklı olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli daire özelliklerinden kaynaklanarak değişiklik gösteriyor. Peki, şerefiye raporu nedir?
İmar kirliliğine, yapı ruhsatı alınmadan inşaatına başlanmış yada ruhsatı alınmış ancak ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş yapılar neden oluyor. Bu yapılara bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, imar kirliliğinin cezası nedir?
Yapı ruhsatiyesi alınmadan ya da ruhsatı alınmış ancak ruhsata aykırı olarak inşa edilmiş olan binalar imar kirliliğine neden oluyor. Peki, imar kirliliğine neden olma suçunun unsurları nelerdir?
İmar kavramının kelime anlamı 'şenlendirme, mamur, abadan etme' olarak tanımlanıyor. İmar kirliliği nasıl olur? İmar kirliliğine neden olan yapılara cezai yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, imar kirliliği ne demek!
Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak olarak inşa edilen yapılar imar kirlilğine neden olan yapılar arasında yer alıyor. Peki, imar kirliliğine neden olma cezası nedir?
Kooperatiflerde şerefiye parası ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye parası ne kadar?
Kooperatiflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl yapılır?
Şerefiye payı Teknik heyet tarafından belirlenen bir ücret olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Teknik heyeti belirlediği bu ücret nasıl belirlenir? Kooperatiflerde şerefiye payı nasıl belirlenir?
Aynı anagayrimenkulde yer alan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en önemli sebeplerinden birisi de ''şerefite bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır?
Şerefiye bedelini hem yapı kooperatiflerinin hemde daire satışında, daireyi satın alacak olan kişinin ödemesi gerekiyor. Peki, taraflar arasında ödenmesi gereken şerefiye bedeli ne zaman ödenir?
Şerefiye bedeli, daireler arasındaki fiyat farkına neden olan bedel olarak karşımıza çıkıyor. İnşaatın yapım aşamasında kooperatifin ihtiyaçlarına göre farklı tip konutlar yaptırabiliyorlar. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilir mi?
Şerefiye bedeli dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yönlerine göre fiyatlarının farkı olmasına sebep oluyor. Şerefiye bedeli bir fatura şeklinde işleniyor. Peki, şerefiye bedeli faturası nasıl hesaplanır?
Gayrimenkullerin tüm özellikleri aynı olmadığı gibi fiyatları da aynı olmuyor. Bunu etkileyen faktörlerden birisi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkul satın alırken bu bedelin ödenmesi gerekiyor. Peki, şerefiye bedeli nereye ödenir?
Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?
Şerefiye bedeli, anagayrimenkul aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti nasıl yapılır?
2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor. Ancak 2b arazi başvurusu için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Peki, 2b arazi başvuru şartları neler?
2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?
2b arazisinin satışı için il müdürlüklerine ya da deftarlığa başvuru yapılması gerekiyor. Ziraat Bankasına "2B ve tarım arazileri" tahsilat hesabına para yatırılması gerekiyor. Peki, 2b arazi fiyatları nasıl öğrenilir?
Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 2b arazileri sit alanı nedir?
2b arazileri kadastro çalışmaları ile belirleniyor. Kadastro çalışmalarına başlanmadan 15 gün önce bölge merkezine duyuru yapılması gerekiyor. Peki, bu çalışmalar kapsamında 2b arazileri en çok nerede var?
2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?
2b arazileri üzerinde hak sahibi olan gerçek ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncelleme listeleri ile kadastro tutanakları esas alınarak belirleniyor. Peki, 2b arazileri nasıl sorgulanır?
2b arazilerinin satışı başvuru tarihi süresi içerinde deftarlıklara ve il müdürlüklerine yapılabiliyor. Başvuru esnasında talep edilen 2b arazi parası nereye yatıyor? 2b arazi parası ne kadar?
2b araziler orman vasfını yitirmiş olan arazilere deniyor. 2b arazilerin satışı deftarlıklar ve mal müdürlerine yapılan başvuru ile gerçekleşiyor. Başvuru için bazı belgeler gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru için gerekli belgeler neler?
Orman vasfını yitirmiş olan kullanılmayan araziler 2b araziler olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki, 2b arazi başkasına devredilebilir mi?