2b arazilerin satışı rayiç bedeli üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satışı için defterdarlıklara, mal müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor ve başvuru ücreti talep edilebiliyor. Peki, 2b arazi başvuru bedeli ne kadar?
Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazisi deniyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2B arazisi almak için nereye başvurulur?
2B arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden gerçekleşiyor. Ancak 2b arazisi satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. 2B arazisi alırken nelere dikkat edilmeli!
Rantı yüksek olan illerde, orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazi olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazisi rayiç bedelleri nasıl belirlenir?
Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2B arazi nasıl satın alınır?
İnşaat taban alanı katsayısı ile kat alanı katsayısı, bir yapının hangi boyutlara sahip olacağına ilişkin kesin kararlar veriliyor. Peki, Taks ve Kask hesabı nasıl yapılır?
Üst kullanım hakkı başkasına ait arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutma yetkisi veren hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, üst kullanım hakkı ipotek edilir mi?
Üst hakkı, hak sahibinе başkasının arazisinin üstündе vеya altında yapı yapma vеya mеvcut bir yapıyı muhafaza еtmе yеtkisi vеrеn hak olarak ifade ediliyor. Peki, üst kullanım hakkı tesisi nasıl olur?
Kullanma hakkı, bir eşya üzerinde malikinin sahip olduğu kullanma, semerelerinden yararlanma ve tüketme yetkilerinden kullanma yetkisi veriyor. Kullanım hakkı tapuya tescil edilebiliyor. Peki, kullanım hakkının tapuya tescili nasıl olur?
Taşınırlar ve taşınmaz mallar, haklar veya bir mal varlığı üzerinde kurulabilen kullanım hakkı, irtifa hakkı olarak da ifade ediliyor. Peki, kişiye kullanma yetkisi veren kullanım hakkı devredilir mi?
Konut kredisi kullanarak ev aldığınızı farz edelim. Konut Kredinizin tamamını ödemeniz durumunda ipotek fekki yazısı almanız gerekiyor. Peki, İpotek fekki yazısı için ne yapılır?
Kredinin tamamının ödenmesi üzerine taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazı alınması gerekiyor. Ancak ipotek fek yazısı bedelinin iadesi mümkün oluyor. İpotek fek yazısının bedelinin iadesi nasıl olur?
Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?
Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan ipotek fek yazısı hazırlanıyor. ipotek fek yazısı ücreti bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı kaç günde gelir?
Taşınmaz üzerinde ki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı ücretinin kanunen bir geçerliliği bulunmuyor. Peki, ipotek fek yazısı nereden alınır?
Tapudan ipotek kaldırma bedeli olarak ipotek fek yazısı için bankaya verilen ücret olarak ifade ediliyor. İpotek kaldırma bedeli her bankada farklı fiyatlandırmayla talep ediliyor. Peki, ipotek kaldırma bedeli ne kadar?
Mevcut ya da olabilecek borçlar için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, alacaklı ipoteği paraya çevirebilir mi? İpotek nasıl paraya çevrilir?
Mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır?
Bir gayrimenkulü kullanma, yararlanma ve tüketme yetkilerinden kullanma yararlanma yetkilerini bir başkasına tahsis etmesi ile kurulan hakka intifa hakkı deniyor. Peki, intifa hakkı ayni hak mıdır?
Gayrimenkulden yararlanma söz konusu gayrimenkulü kullanma hakkına irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkının tesisi için bazı işlemlerin yapılması gerekiyor. Peki, irtifak hakkı tesisi işlemleri nasıl yapılır?
İrtifak hakkı tesisi için gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, mal müdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına başvuru yapılabiliyor. Başvuru için bazı belgeler gerekli oluyor. Peki, irtifak hakkı tesisi için gerekli belgeler neler?
Gayrimenkul üzerinde, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan hak sahibine yararlanma yetkisi sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı için taraflar arasında bir sözleşme imzalanıyor. İrtifak hakkı sözleşmesi nedir?
Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafınsan kullanılmasına izin verdiği zaman ortaya çıkan yararlanma hakkına irtifak hakkı deniyor. Peki, irtifak hakkının terkini nasıl olur?
İrtifak hakkı olan üst hakkı, başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, irtifak hakkının ipoteğe etkisi nedir?
Gayrimenkulü kullanma gayrimenkulden yararlanma yetkisi veren hakka irtifak hakkı deniyor. İrtifak hakkı tesisi talep edilebildiği gibi kaldırılması da istenebiliyor. Peki, irtifak hakkı nasıl kaldırılır?
İrtifak hakkı, irtifak hakkı sahibine, taşınmaz üzerinden sınırlı bir şekilde yararlanma yetkisi veriyor. Ancak irtifak hakkı sona erebiliyor. Peki, irtifak hakkı nasıl sona erer?
Bir taşınmaz üzerinde sahiplerine sadece kullanma veya yararlanma ya da her iki hakkı da sağlayan yetkiye irtifak hakkı deniyor. Peki, İrtifak hakkı nasıl tesis edilir?
İrtifak hakkı, hak sahibine sınırlı bir yararlanma hakkı sağlıyor. Peki, gayrimenkul sahibine irtifak hakkı talep edilebilir mi? İrtifak hakkı talebi nedir? İrtifak hakkı talebi nasıl yapılır?
Gayrimenkul sahibi, ilgili mülkün bir başkası tarafınsan kullanılmasına izin verdiği takdirde,irtifak hakkını vermiş oluyor. Bu hak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, irtifak hakkı tapu tescili nasıl olur?
Taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul, şahıs lehine kurulan hak sahibine sınırlı yararlanma sağlayan hakka irtifak hakkı deniyor. Gayrimenkul sahibi malın başkası tarafından izin vermesi halinde irtifak hakkı tapuya nasıl şerh edilir?