Tapu iptali için ortada haklı bir sebep olmaksızın bir tescil veya tescilin tadili ya da terkini ile aynı haklardan zedelenmiş olması ile tapu iptali davası açılabiliyor. Peki, tapu iptali nasıl olur?
Tapu iptal davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için açılıyor. Dava için taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Tapu iptal davası dilekçesi nasıl doldurulur? Tapu iptal davası dilekçe örneği!
Kişinin üçüncü kişilerden mal saklaması ya da mal kaçırması işlemine muvazaa deniyor. Muvazaa taraflar arasında gizli saklı olarak amacı bilinmeden yapılıyor. Peki, muvazaa çeşitleri nelerdir?
Gayrimenkul Hukuku'nda en sık rastlanan sorunlardan bir tanesi de muvazaalı satışlar oluyor. Peki, muvazaalı satış nasıl yapılır?Muvazaalı satışın iptali mümkün mü? Muvazaa nedir?
Muvazaalı satış, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışa deniyor. Peki, Muvazaalı satışta zamanaşımı var mı?
Muvazaalı sözleşmeler taraflar arasında gerçek niyetleri saklı olarak gerçekleştiriliyor. Muvazaalı kira sözleşmeleri yine taraflar arasında saklı olarak yapılıyor. Peki, muvazaalı kira sözleşmesinin iptali mümkün mü?
Muvazaalı sözleşmeler taraflar arasında yapılan gizli sözleşmeler olarak karşımıza çıkıyor. Muvazaalı işlemleri gerçekleştiren kişilerin amacı üçüncü kişilerden mal saklamak ya da mal kaçırmak oluyor. Peki, muvazaalı kira kontratı nasıl olur?
Muvazaa satışı, üçüncü kişilerden mal saklamak, onları aldatmak maksadıyla yapılan işleme deniyor. Tapuda satışı yapılmış gözüken muvazaalı satışın iptali mümkün mü? Muvazaalı satış tapu iptali nasıl olur?
Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlara muvazaalı satış deniyor. Bu durumdan etkilenen kişiler satışı iptal edebilir mi? Muvazaalı satış iptali nasıl ispat edilir?
Hakikatte olmayan bir durumu varmış gibi göstermek için yapılan bir anlaşmaya muvazaa deniyor. Muvazaalı işlem nedir? Muvazaalı işlem nasıl yapılır?Muvazaalı işlemin iptali mümkün mü?
Mal sahibi kimi zaman eşinden, çocuklarından veya kurumlardan mal saklamak ya da kaçırmak için anlaşmalı bir muvazaalı satış gerçekleştiriyor. Peki, bu duruma üçüncü kişiler itiraz edebiliyor mu? Muvazaalı işlemin iptali davası nasıl açılır?
Mal sahibinin 3. kişilerden mal kaçırmak ya da saklamak amacıyla muvazaalı satış gerçekleştiriyor. Bu anlaşma sadece taraflar arasında bilenerek yapılıyor. Peki, muvazaalı konut satışı nasıl olur?
Kiracılar ev sahiplerine kirayı elden verse olur mu? Kira bedeli bankaya yatırılmazsa bunun bir cezası oluyor mu? Kira tutarının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?
Kiralayan kişi eve taşındıktan sonra ev sahibini, taşındığı eve ve komşularına karşı bazı sorumlulukları bulunuyor. Bu sorumlulukları yerine getirmezse sözleşmesi fesh edilebiliyor. Peki, kiralayanın sorumluluğu nedir?
Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracı arasında gelecekte olası problemleri önlemek için imzalanıyor. Taraflardan biri vefat ederse ne olur? Kiralayanın ölümü halinde kira sözlemesi sona erer mi?
Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan sözleşme tarafların haklarının korunması açısından önem teşkil ediyor. Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan bu sözleşme nasıl yapılıyor? İşte, ev sahibi ile kiracı arasında sözleşme örneği!
Ev sahibinin kira sözleşmesini fesh edebilmesi için bazı haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Peki, kiracı sözleşmeyi fesh edebilr mi? Kiracının kira sözleşmesini feshi nasıl olur?
Apartman ile yasal düzenlemelere Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor. Kanuna göre kat maliklerinin belirli oranlarda aidat ödemesi gerekiyor. Peki, kirada olan evin aidatını kim öder? Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi öder mi?
Ev sahibi evini kiralaya verdiğinde kiracısından elektrik aboneliğini üzerine almasını talep etme hakkına sahip oluyor.Eğer kiracı abonelikleri üzerine almazsa ne olur? Kiracının ödemediği elektrik borcu ev sahibine kalır mı?
Ev sahibinin kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı haklı gerekçeleri göstermesi gerekiyor. Bu gerekçeler Borçlar Kanunu'nda açıkça belirtiliyor. Peki, haklı gerekçelerin olması halinde ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?
Kiracının evi kiralarken ileride olası bir problemin yaşanması durumunda güvence olarak depozito ödüyor. Kiracının evi kiralarken ödediği depozito geri alınır mı? Kiracı depozitosunu nasıl alır?
Kiracı ile ev sahibinin arasında imzalan kira sözleşmesi nasıl geçerliliğini kaybeder? Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi nasıl sona erdirilir? Kiracı bildirimi nasıl yapılır? Kiracı bildirimi süresi ne kadardır?
Apartmanda asansör kat malikleri tarafından kullanıldığı için asansör tamirinin de kat malikleri arasında toplanan para ile yapılması gerekiyor. Peki, kiracı asansör tamirini öder mi?
Apartman yönetimi kat maliklerinin kararları doğrultusunda sağlanıyor. Kiracı olarak oturan kişi gayrimenkul ve apartman üzerinde bazı hakları ve sorumlukları oluyor.Peki, kiracının apartmandaki hakları neler?
Kiracının ve ev sahibinin ileri de oluşabilecek problemlere karşı güvende olmaları için taraflar arasında kira kontratı imzalaması gerekiyor. Bu kontrat kiracı için daha önemli oluyor. Peki, kiracı kontrat yaparken nelere dikkat etmeli?
Kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira kontratı isteğe bağlı olarak yapılıyor kira kontratının yasal olarak zorunluluğu bulunmuyor. Peki, kiracı ile kontrat yapılmazsa ne olur?
Kira kontratının yapılması hem kiracı hem de ev sahibinin haklarının korunması açısından önem taşıyor. Peki, kiracı ile kontrat nasıl yapılır? Kiracı kontratında yer alması gerekenler neler?
Ödeme yapmayan ya da ödemelerini geciktiren kiracılara karşı, ev sahibinin bazı hakları bulunuyor. Peki, kirasını ödemeyen kiracıya nasıl ihtar çekilir? Kiracıya ihtarname nasıl gönderilir?
Borçlar Kanunu'na göre ev sahibinin kiracısını tahliye edebilmesi için bazı haklı gerekçelerin olması gerekiyor. Kirasını ödemeyen kiracı nasıl taliye edilir? Kiracı nasıl icraya verilir?
Ev sahibi taşınmazın içinde kiracıda olsa satma hakkı oluyor. Bu durumu kiracısına önceden bildirme gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Yeni ev sahibinin kiracı çıkartma şartları nelerdir?