25 / 07 / 2024

Emeklilere promosyon müjdesi! Alacağınız para 22 bin 500 TL’ye kadar çıkabilir!

Emeklilere promosyon müjdesi! Alacağınız para 22 bin 500 TL’ye kadar çıkabilir!

EYT’lilerin de sisteme dahil olmasıyla bankalar promosyon yarışına erken başlıyor. En yüksek emekli maaş promosyonunun 22.500 TL’ye kadar çıkacağı öngörülüyor.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


EMEKLİLER, BANKALAR İÇİN GÜVENİLİR KREDİ MÜŞTERİSİ

TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, bankaların son birkaç yıldır rekabet yarışını yoğunlaştırdıklarını belirterek, son gelişmelerin ardından promosyon miktarının ne kadar yükseleceğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bankaların temel konusunun para ticareti olduğunu vurgulayan Hüseyin Ölmez, emeklilerin de kaynak temini için maliyeti az mevduat sağlanan ve bu kaynakların satışı için güvenilir kredi müşterileri olduğunu söyledi.  “Bunların yanı sıra, ulusal olarak geleneğimiz olan, ‘Kefen parası’ olarak adlandırılan emekli birikimlerini bankalar, promosyon ödemesi ile bankaya gelmesini sağlıyor” diyen Ölmez, şöyle devam etti:

“Banka promosyonları ile ilgili olarak yeterli bir mevzuat bulunmadığı için, 2022 yılı haziran ayından sonra bankaların sert rekabeti, özellikle borçlu emekliler için hakkaniyete ve hukuka uygun olmayan davranışları dolayısıyla mağduriyetlere de sebep oldu. Bu konularda THH'den çıkan kararların emeklilerin lehine olmasının ardından hukuksuzluğu izale etmeye de başlamıştır.”

Emeklilere promosyon müjdesi! Alacağınız para 22 bin 500 TL’ye kadar çıkabilir!

PROMOSYON MİKTARI NE KADAR OLACAK?

Hüseyin Ölmez,  alınacak promosyon miktarına da şu şekilde örnek verdi:

“2.500.000 kişi olduğu belirtilen EYT’lilerin emekli edilmesi ve maaşlarının bağlanmasının ardından ilk aşamada her ay en az 2.500.000 X 5.500 (En az emekli maaşı) = 13.750.000.000 TL tutar, bankalara emekli maaşı olarak gelecek. Bankalar için bu yeni ve ucuz bir kaynak oluşturuyor. 2.500.000 kişi de potansiyel müşteri haline geliyor” ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK MAAŞ PROMOSYONU KAÇ TL OLACAK?

Bankaların, buradan pay almayı ve mevcut müşterilerini muhafaza etmeyi istediğini, bu nedenle yeni emeklilerin maaş ödemelerini kendilerine çekebilmek hedefiyle yeni bir promosyon hazırlığında olduğunu vurgulayan Ölmez, “EYT yasası meclise TBMM’ye sunulduğu gün açıklamaların başlayacağı değerlendirmesini yaptı.

Yeni promosyon miktarı ile ilgili de açıklamalarda da bulunan Ölmez, şunları söyledi:

“22.500 TL’ye ulaşacağı belirtilen promosyonlar, her emekli için miktar olarak hak edilmiş bir meblağ olmayacak. Bankalar, kendi saptadıkları emeklinin maaşına göre promosyon ödemesi yapacak. En az dilimdeki,  5.500 TL emekli maaşı alan emeklinin 5.000 TL’ye kadar promosyon alabilmesi söz konusu.”

Öğrencilere yurt darbesi! Ne kadar zam gelecek?

Emekli ve memur zammı Meclis’ten geçti! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Başvuran herkes parasını geri alıyor! E-devletten hemen başvuru yapabilirsiniz!

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Araç sahiplerine müjde! Trafik sigortasına indirim geliyor!

EYT’de kimlere yüksek maaş bağlanacak? Bunu yapanlar yaşadı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön