06 / 05 / 2024

100 yıl dayanıklı ahşap evler

100 yıl dayanıklı ahşap evler

Betonarme daireler 130 bin liradan başlayan fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunulurken sadece 20 günde inşa edilen ahşap evler ise 70 bin liradan alıcı bekliyor.

Emlak Konut GYO Bağcılar 100. Yıl Mahallesi 1. Etap için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO ile Ziraat GYO arasında imzalanan "Birlikte Proje Geliştirilmesine Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında, Bağcılar 100. Yıl Mahallesi 1. Etap için imzalar atıldı. İşte o sözleşmenin ayrıntıları...

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' dedi! Yeni fay hattını açıkladı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' diyerek, yeni fay hatlarını işaret etti.

Deprem dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den haftada 10'a düştü!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra büyük bir artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşandı. 

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

Alpiş İnşaat 2023 yılında 5 yeni projeye imza attı!

Alpiş İnşaat, Cumhuriyetin 100. yılında, 5 yeni konut projesi için düğmeye bastı. Şirket, hayata geçirdiği 3 projesinden 2’sini tamamlayıp, 2 yeni projenin de temelini attı.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

Kahramanmaraşlılara müjde! Elbistan'da Cumhuriyet'in 100. yılına özel 126 konut teslim ediliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerden ikincisinin merkez Elbistan'da nisan ayında temelleri atılan 126 deprem konutun, Cumhuriyet'in 100. yılına özel, hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

100 yıl dayanıklı ahşap evler Haberi

100 yıl dayanıklı ahşap evler

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden inşaat sektöründe son yıllarda ahşap eve olan ilgi de her geçen gün artıyor. Betonarme daireler 130 bin liradan başlayan fiyatlarla vatandaşların beğenisine sunulurken sadece 20 günde inşa edilen ahşap evler ise 70 bin liradan alıcı bekliyor.


Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası ve bir çok kuruluşun desteğiyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı'nda firmalar dikkat çekmek için ilginç tasarımlarını sergiliyor. Balıkesir’in Edremit ilçe merkezli bir ahşap firmasının yaptığı iki katlı ahşap ev fuarın ilgi çeken ürünlerinden oldu.


YANGINLARDA RİSKİ DAHA AZ, ÇAMURLUK GİBİ HASAR GÖREN YERİ DEĞİŞTİRİRSİNİZ


Ahşap evlerinin yüz yıla kadar ömrünün olduğunu belirten firma sahibi Hidayet Özçelik, “Ahşaba ilgi yıllardan beri süregelen...