29 / 04 / 2024

1950 yılında Emirgan

1950 yılında Emirgan

1950 yılında Emlak Bankası'nda hesaplarında 200 lirası bulunanlar ve parasını çekiliş tarihine kadar çekmeyenler çekilişe katılıyormuş. Çekilişte verilecek büyük ikramiye Emirgan'da dayalı döşeli yalıymış. Çekilişte teselli ikramiyeleri

1944 yılında Emirgan Korusu tanzim edilecek!

1944 yılında Emirgan Korusu'nu satın alan Belediye, Emirgan Korusu'nu tanzim etmeye hazırlanıyormuş. Korunun bir kısmında bitki yetiştirecek olan Belediye, bir İngiliz bitki uzmanını tetkikler yapması için görevlendirmiş.

1998 yılında ''Atlı Köşk'' Sakıp Sabancı Müzesi olacakmış!

1998 yılında Emirgan'daki tarihi ''Atlı Köşk'', içindeki antika eşyalarla birlikte Sabancı Üniversitesi'ne müze olarak tahsis edilecekmiş. Atlı Köşk'ten ayrılacak olan Sabancılar Ailesi, Beylerbeyi'ndeki yalıda oturacaklarmış.

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat!

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

1995 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1995 yılında Sakıp Sabancı, yaşadığı Emirgan'daki tarihi Atlı Köşk'ü açık hava müzesi olarak halka açmaya karar vermiş. Nadide parçaların bulunduğu Atlı Köşk'ün kalıcılığı Sabancı Vakfı'yla sağlanacakmış.

1990 yılında Tünel-Taksim arasında tramvay çalışacakmış!

1990 yılında Tünel ile Taksim arasında tramvay çalışacakmış. Kadıköy Tramvay Müzesi'ndeki 1950'li yıllarda kullanılan tarihi tramvaylar, 2 milyar liraya onarıldıktan sonra Tünel ile Taksim arasında çalışacakmış.

1986 yılında parklara giriş serbest bırakılmış!

1986 yılında Belediye Meclisi'nde ''vatandaş yararına'' çıkarılan kararla, İstanbul Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı parklara giriş serbest bırakılmış. Emirgan Korusu, Yıldız ve Gülhane Parkı'na giriş ücreti tamamen kaldırılmış.

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

1983 yılında Beyaz Köşk ''Müzik Sarayı'' olacakmış!

1983 yılında Emirgan Korusu'nun tarihi yapılarından Beyaz Köşk, ''Müzik Sarayı'' olarak hizmete açılacakmış. Köşkün içinde geniş bir plak koleksiyonu ile müzik kitaplarının bulunduğu müzik kütüphanesi de kurulacakmış.

1982 yılında Pembe Köşk müze olacakmış!

1982 yılında Emirgan Parkı içerisindeki Pembe Köşk, ''Boğaziçi Müzesi ve Kitaplığı'' şekline getirilecekmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından restore ettirilen Köşk'e 5 milyon lira harcanacakmış.

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş!

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan yeni yerlere 122 milyon lira harcanmış. Atatürk'ün Halaskargazi Caddesi'ndeki 3 katlı evi de kurum tarafından onarılmış.

1979 yılında üç tarihi köşk hizmete açılacakmış!

1979 yılında Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu'ndaki üç tarihi köşk hizmete açılacakmış. Saltanatın kaldırılmasından sonra kaderine terk edilen tarihi köşkler, Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından restore edilerek hizmete açılacakmış.

1979 yılında tarihi köşkler eğlence sitesi olacakmış!

1979 yılında İstanbul'da bulunan bazı tarihi köşklerin restore edilerek eğlence sitesi haline getirilecekmiş. Yıldız Parkı'ndaki Çadır Köşkü ile Malta Kasrı ve Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk restore edilerek hizmete girecekmiş.

1978 yılında Pembe Köşk restore edilmiş!

1976 yılında Emirgan Korusu'ndaki Pembe Köşk restore edilmiş. Belediye'nin kendi olanaklarıyla restore ettirdiği Köşk, Türk Evi haline getirilecekmiş. Köşkün onarım çalışmaları için 1 milyon 200 bin lira harcanmış.

1950 yılında Emirgan Haberi

1950 yılında Emirgan

Emirgan'da DÖŞELİ YALI ikramiyesi


BU ÇEKİLİŞE 12 aralık AKŞAMINA KADAR

HESAPLARINDA EN AZ 200 LİRASI BULUNANLAR VE 26-II-1951 TARİHİNE KADAR ÇEKMEYENLER İŞTİRAK EDERLER. TESELLİ İKRAMİYELERİNDE DE AYRICA FAYDALANIRLAR.


HESAPLARINDA DAHA ÇOK PARASI OLANLARA FAZLA KURA NUMARASI VERİLİR. 


EMLAK BANKASI



Hürriyet Gazetesi 6 Aralık 1950 



Abdullah Kutalmış...