06 / 05 / 2024

31 mart seçimleri emlak piyasası

31 mart seçimleri emlak piyasası

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Sandıktan siyasal istikrara "devam" kararı çıktı. Tebernüş Kireçci 31 Mart 2019 seçim sonuçlarının emlak piyasasına yansımasını kaleme aldı...

Dolar 7,5 TL birden fırlayacak! Tam tarih verildi! Anket sonucu net! Doları olan baksın...

Dolar/TL kuru 31 Mart seçimi sonrası kısmı yükselişe geçti. Merkez Bankası, ekonomi dünyasından 68 katılımcıya başvurarak hazırladığı raporda doların 7,5 TL birden fırlayacağı belirtildi.

'Şimdi gümüşe geçtik' diyen İslam Memiş en çok kazandıran yatırım araçlarını açıkladı!

31 Mart seçimlerinin ardından piyasalardaki dalgalanmalar sonucu yatırımcıların kafası karışık. Yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını merak ediyor. Peki en çok hangi yatırım aracı kazandırır, neye yatırım yapılmalı? İslam Memiş sosyal medya hesabından açıklandı...

Selçuk Geçer  'dolar roket gibi çıkar' dedi! Tarih verdi! Neye uğradığınızı şaşıracaksınız...

Ekonomist Selçuk Geçer, 31 Mart seçimlerinin ardından yaşanan ekonomik dalgalanmalar sonucu yatırımcıların merak ettiği soruları yanıtlayarak dolar üzerinde durdu.

Borsa İstanbul'da Taş Toprak endeksi yüzde 5,84, Gayrimenkul endeksi yüzde 3,84 değer kaybetti: Kentsel dönüşüm tepkisi!

31 Mart seçimleri sonrasında, ilk işlem gününde yön arayışında olan Borsa İstanbul'da gayrimenkul hisselerinde yaşanan negatif tepkiler dikkatleri çekti. İşte borsadaki son durum... 

31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

'31 Mart sonrasını işaret eden İslam Memiş tüm tahminleri tek bir cümlede sıraladı! Dolar, euro, borsa, gram altın...

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Finans analisti İslam Memiş, 31 Mart süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmeler yaptı. İslam Memiş açıklamasında dolar, euro, Borsa İstanbul ve gram altın için uzun vadeli tahminlerini tek bir cümlede açıkladı...

THY açıkladı! 31 Mart için ücretsiz bilet değişikliği imkanı!

Türk Hava Yolları (THY) 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalar da bulundu. Buna göre belirtilen şartlara uygun olan bu yolcuların da biletlerinde değişiklik ve hiç kullanılmayan biletler içinde ücretsiz iade hakkı tanındığını kaydedildi.

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Dolar kuru tahminleri arka arkaya geldi! Dikkat tam 8 lira birden zıplayacak! 

Merakla beklenen 31 Mart seçimleri yaklaşırken, dolar kurundaki gelişmeler de yatırımların gündeminden düşmüyor. Peki dolar kuru ne olacak? İşte tek tek paylaşılan o detaylar...

Ekonomist Barış Soydan uyardı! Kredi kartı borcunuzu hemen ödeyin!

Ekonomist Barış Soydan, 31 Mart Seçimleri'nden sonra doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere birçok ürüne zam yapılacağı uyarısında bulunarak kredi kartı borcu olanların da hemen borçlarını kapatmalarını söyledi.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?

31 mart seçimleri emlak piyasası Haberi

31 mart seçimleri emlak piyasası

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Sandıktan siyasal istikrara "devam" kararı çıktı. 

Bu seçimden çıkartılacak en önemli sonuç şu: Seçmenin önceliği siyasal istikrar. 1990'lı yıllardaki siyasal istikrarsızlıklardan ağzı yananlar bir daha aynı olayları yaşamak istemiyor. Tercihini iktidar partilerinden yana kullanıyor.

Seçim sonuçları ışığında emlak piyasasını neler bekliyor? Gelin birlikte değerlendirelim.

1) Türkiye'de emlak yatırımı uzun vadeli prim potansiyelini fazlasıyla koruyor. Faizler yüksek seyretse de döviz arada bir atak yapsa da emlak karşısında -ikisinin toplamı- uzun vadede daha fazla getiri sağlayamaz.

2)  İstanbul ve Anadolu yoğun yabancı göçü almaya devam edecek. Özellikle yabancılara yönelik Türkiye'de 250 bin dolarlık yatırım alana vatandaşlığın verilmesi İstanbul ve Türkiye'yi daha cazip hale getirecek. 

3) Bugün İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde -arz fazlası nedeniyle- evler maliyetinin altında...