16 / 05 / 2024

abd bakanı Julian Castro

abd bakanı Julian Castro

ABD Başkanı Barack Obama, İskan ve Şehircilik Bakanlığına San Antonio Belediye Başkanı Julian Castro’yu aday gösterdi. Obama, konuyla ilgili Beyaz Saray’da basın toplantısı toplantısı düzenledi...

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, deprem bölgesindeki son durum ve deprem gerçeği ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, İstanbul için ciddi bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Yellen: Küresel ekonomi ABD ve Çin ekonomisine bağlı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini belirterek, “Dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülke birlikte çalışmak üzere bir role sahip” ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Fas Adalet Bakanı Abdüllatif Vehbi, ülkesini sarsan 7 büyüklüğündeki depremin ardından birçok köyün tamamen yok olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Yellen: Çin, ABD'nin haksız ticaret endişelerini gideremedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin'in ABD'nin gümrük vergilerinde artış uygulamasına neden olan haksız ticaret uygulamalarını ele almakta başarısız olduğunu ve ülkesinden Çin'e giden yatırımları kontrol etme şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Bakan Abdülkadir Uraloğlu’ndan vatandaşlara Kurban Bayramı müjdesi!

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yurttaşımıza bayram müjdesi” başlığı ile yaptığı açıklamada Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesinde yolcu taleplerinin karşılanması amacıyla trenlerde 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildiğini ve biletlerin yarından itibaren satışa çıkacağ

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

ABD borç krizine girdi! 5 Haziran dönüm noktası!

​​​​​​​ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 5 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda hazinenin yükümlülüklerini yerine getirmek için kaynaklarının yetersiz kalacağının öngörüldüğünü belirtti. Yellen, Kongre'nin en kısa sürede harekete geçmesini talep etti.

ABD Hazine Bakanı’ndan nakit sorunu uyarısı!

ABD, nakit sorunuyla karşı karşıya kaldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limitinin 1 Haziran tarihine kadar yükseltilmemesi veya askıya alınmaması durumunda ülkenin nakit sorunu çekebileceğini bildirdi.

Ekonomi Eski Bakanı Kemal Derviş yaşamını yitirdi! Kemal Derviş kimdir? Kemal Derviş neden öldü?

2001 krizi sonrası Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı görevini üstlenen Kemal Derviş, 74 yaşında yaşamını yitirdi. Derviş’in bir süredir ABD’de Parkinson rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

abd bakanı Julian Castro Haberi

abd bakanı Julian Castro

ABD Başkanı Barack Obama, İskan ve Şehircilik Bakanlığına San Antonio Belediye Başkanı Julian Castro’yu aday gösterdi.


Obama, konuyla ilgili Beyaz Saray’da basın toplantısı toplantısı düzenledi.


Mevcut İskan ve Şehircilik Bakanı Shaun Donovan’ı Beyaz Saray bütçe yönetiminin başına getireceğini açıklayan Obama, Donovan’ın yerine de Demokrat Parti'nin yükselen isimlerinden Castro’yu aday gösterdiğini söyledi.


Obama, Castro ve Donovan’ın liderliklerinin kanıtlandığını belirterek, Senato’dan iki yetkilinin de yeni pozisyonlarını onaylamalarını istedi.


Castro’nun bakanlık koltuğuna gelebilmesi için adaylığının Senato tarafından onaylanması gerekiyor.


Castro’nun yıldızı özellikle, Obama’nın onu iki yıl önce Demokrat Parti’nin ulusal kongresinde ana konuşmacı olarak seçmesiyle başladı. Bazı Demokratlar da Castro’yu, 2016 yılındaki Başkanlık seçimlerinde partinin potansiyel Başkan Yardımcısı adayı olarak görüyor. Obama’nın, Castro’ya bakanlık vermesiyle de bu şansını artırdığı yorumları yapılıyor. Adaylığının onaylanması halinde Castro, yönetimdeki en...