30 / 04 / 2024

abd bankalar

abd bankalar

Mortgage krizi ABD'li hayvan sahiplerine büyük bir darbe indirdi. Evlerini kaybedenlerin köpek ve kedilerine bankalar bakmak zorunda kaldı.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste üçüncü haftasında da düştü!

ABD Mortgage Bankalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre ülkede mortgage başvuruları üst üste 3. haftasında da düşüş gösterdi.

ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesinde!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan detaylara göre ABD'de mortgage faizleri son 9 haftanın zirvesine çıkarken mortgage başvuruları ise gerileme gösterdi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü bankaları sarstı!

ABD ve Japonya’da bulunan iki bankanın ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü kaynaklı açıkladığı zararın etkisi devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'de mortgage başvurularında düşüş!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre ülkede mortgage başvuruları 26 Ocak 2024 tarihi ile sona eren bir haftalık dönemde düşüş gösterirken, 30 yıllık faiz oranında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

ABD'de mortgage faizleri Haziran ayından bu yana en düşük seviyesinde!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,07'den yüzde 6,83'e geriledi.

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

ABD'de mortgage faizleri 7 hafta sonra ilk defa geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı 7 haftalık yükselişten sonra ilk defa gerileme gösterirken mortgage başvuruları da düşüş göstermeyi sürdürdü.

ABD'de mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyede!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de  30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,21'den yüzde 7,27'ye yükseldi

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde kalmayı sürdürdü!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,31 ile 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyede kalmayı sürdürdü.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Colendi’den ABD’nin önde gelen bankalarına ‘dijital dolar’ desteği!

Fintek hizmetleri platformu Colendi'nin bağlı kuruluşu SETL, ABD'nin önde gelen bankalarına teknoloji desteği sağladı. Proje, dijital dolara giden yolda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor.

abd bankalar Haberi

abd bankalar
ABD'yi geçen yaz aylarından itibaren etkisi altına alan mortgage krizi Amerikalı ev hayvanı sahiplerini çok ağır kararlar almaya zorluyor. Bankalar kredi taksitlerini ödeyemeyen mortgage sahiplerinin evlerine el koyarken kendilerine geçici bir süre yaşayabilecekleri dairelere yönlendiriyor. Ancak taşınılan bu yeni evlerde ev hayvanlarına izin verilmediği için mortgage mağdurları evlerinin ardından ev hayvanlarından da ayrılmak zorunda kalıyor. Burada hayvan sahiplerine iki seçenek kalıyor. Bunlardan ilki hayvanları eşe dosta emanet etmek, diğer seçenek ise hayvan barınaklarına teslim etmek oluyor. Ancak bunu yapmak hayvan sahipleri için hem maddi hem de manevi açıdan yıkım anlamına geliyor. Zira barınaklara bırakılan hayvanların bir süre sonra başkalarına satılma ihtimali var. Eğer hayvanın satılması istenmiyorsa en azından bir süreliğine bakım masraflarının ödenmesi gerekiyor. Ancak...