15 / 05 / 2024

abd küresel balon

abd küresel balon

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Varlık fiyatlarındaki aşırı artış 2000 yılında teknoloji hisseleri ve 2008 yılında ABD'de konut balonunun patlaması gibi olayların yeniden gerçekleşebileceği yönündeki endişeleri arttırdı.

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Fed'den küresel piyasalara uyarı: Jeopolitik durum geniş çaplı etki yapabilir!

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel jeopolitik gerilimlerin kötüleşmesinin küresel piyasaları geniş çapta olumsuz etkileyebileceğini bildirdi ve “Dünya çapında enflasyon artabilir” ifadesini kullandı.

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Küresel piyasalar, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde çıkması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem politikalarındaki belirsizliğin artması ve İsrail-Filistin çatışmasının genişleme endişeleriyle negatif seyrediyor.

Fed endişeleri artırdı, küresel piyasalarda negatif seyir hakim!

Küresel piyasalarda, ABD'de açıklanan verilerin iş gücü piyasasına dair güçlü duruşun sürdüğüne işaret etmesinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasına uzun bir süre daha devam edeceğine ilişkin endişeleri artırdı.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Küresel piyasalar, ABD'de önde gelen bankaların beklentilerden iyi gelen finansal sonuçlarından sonra pozitif bir seyir kaydederken, bugün gözler Avrupa genelinde açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi.

abd küresel balon Haberi

abd küresel balon

BD'de Dow Jones endeksinin 16 bin puanı geçmesi küresel piyasalarda balon kaygılarını yeniden gündeme getirdi. Varlık fiyatlarındaki aşırı artış 2000 yılında teknoloji hisseleri ve 2008 yılında ABD'de konut balonunun patlaması gibi olayların yeniden gerçekleşebileceği yönündeki endişeleri artırdı. Aralarında ABD Merkez Bankası (Fed) Başkam Ben Bernanke'nin halefi Janet Yellen, "Kriz Kahini" lakaplı ünlü ABD'li ekonomist Nouriel Roubini ve İsviçreli Dr. Kıyamet lakaplı ünlü yatırımcı Marc Faber'in de bulunduğu 10 önemli ekonomi isminin küresel balon riski konusundaki görüşleri şöyle:


Janet Yellen: Fiyatlar balona işaret etmiyor 

Senato'daki oturumda "Hisse fiyatlarında son derece güçlü bir yükselme oldu," diyen Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen, çeşitli faktörler göz önüne alındığında hisse fiyatlarının balona işaret eden koşullarda olmadığını savundu. Konut piyasası gibi diğer olası varlık balonları hakkında yöneltilen...