22 / 05 / 2024

Afet evleri kentsel dönüşüm

Afet evleri kentsel dönüşüm

Yeşilyurt Belediyesi, 30 yıl önce yapılan Afet Evleri'nin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesi için Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. 30 yıllık Afet Evleri yıkılarak, yerine TOKİ tarafından yeni konutlarının yapılması öngörülüyor.

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evleri kentsel dönüşümlere girenlere düzenli olarak kira yardımı veriliyor. Ayrıca 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı veriliyor. Peki 2024 kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatıldı mı?

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Kentsel dönüşüme şimdi de ulaşım desteği müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara belirli bir süre olacak şekilde ulaşım desteği vermeyi planlıyor. İşte söz konusu destek ile ilgili merak edilen detaylar...

Bakanlık deprem bölgesinde son durumu açıkladı: Hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 ilde 930 şantiyede, 110 bin 450 personelle çalışmalarına devam ediyor. Peki hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

Gaziosmanpaşa GOPAŞ Merkez Evleri'nde kura heyecanı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yürütülen GOPAŞ Merkez Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerinin daireleri noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Bazı köy tipi afet evleri ise teslime hazırlanıyor.

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Kahramanmaraş köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hasar alan Türkoğlu ilçesinde yapımı tamamlanan köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor. 

Afet evleri kentsel dönüşüm Haberi

Afet evleri kentsel dönüşüm

Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi içinde kalan ve Afet Evleri olarak adlandırılan yaklaşık 30 yıllık geçmişe sahip evlerin geçmişte kamu gücü kullanılarak inşa edildiği ve ekonomik ömürlerini de büyük ölçüde tamamladıkları belirtildi. Yeşilyurt Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda, Afet Evleri'nin günümüz şartlarına göre büyüklük ve özellik bakımından son derece yetersiz ve sağlıksız oldukları belirtilerek, söz konusu bölgenin okul, sağlık ve kültürel tesis ile kentsel donatı alanları açısından da yeterli olmadığı dile getirildi. 


Yeşilyurt Belediye Başkanlığı tarafından Afet Evleri'nin, belediye kanununun 73. maddesine istinaden Kentsel Dönüşüm alanı olarak belirlenmesi için 5 Mayıs 2015 tarihinde yapılan mecliste karar alınırken, bu kararın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülüp karara bağlanması talep edildi. Yeşilyurt Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesini uygulayabilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nden yetki alması...