23 / 07 / 2024

Ahmet Aras esnaf kirası açıklaması

Ahmet Aras esnaf kirası açıklaması

Bodrum, Fethiye, Marmaris esnafı devletten faizli kredi değil, hibe ve nakit desteği ile SGK ve Bağ-Kur borçlarının ertelenmesini ve kira desteği verilmesini istiyor. Esnaf 2021’e karamsar bakıyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama: Çanakkale 6.8 ile 7.4 arasında bir depreme gebedir!

Çanakkale'de yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen 4.9 şiddetindeki depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan yeni açıklama geldi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o açıklaması...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

Halk otobüsü esnafının gelir desteği artıyor: Bakan Göktaş tek tek açıkladı! Özel halk otobüsleri de yararlanacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halk otobüslerinin her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararı ile ilgili konuştu, "Esnafımızın mağduriyetini göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine ilişkin artış ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan İzmir uyarısı: 6.5 ile 7 şiddeti arasında sallanacak! İşte en riskli 14 ilçe...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'in deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, 6.5-7 büyüklüğündeki depremin en çok etkileyeceği ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte ayrıntılar...

Küçük esnafı koruyacak yeni düzenleme geliyor! Sistem baştan sona değişecek!

Ticaret Bakanlığı, ticarette küçük esnafı koruyacak bir taslak hazırladı. Buna göre; AVM, mağaza, bayi işletme ve perakende ticaretle uğraşan esnaf arasındaki zincir, tekrar yapılandırılacak.

Adıyaman'da iş yerleri yıkılan esnaf için 36 noktada tam 700 konteyner kuruldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerinden en fazla etkilenen şehirler arasında yer alan Adıyaman'da, iş yerleri yerle bir olan esnaf, ticari faaliyetlerine 36 noktada kurulan konteyner çarşılarda devam ediyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

Deprem bölgesinde ekmek aslanın ağzında! Esnaf feryat etmeye başladı

Zelzelenin ardından harabeye dönen bölge de esnaf en çok etkilenenler arasındaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2023'ün Ocak ve Şubat aylarında 23 bin 592 esnafın iflas ettiğini belirtti.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

Ahmet Aras: Bodrum'da kamu arazisi satışı durdurulmalı! 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

Aras Turizm Nakliyat İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Cankurtaran Şubesi açıldı!

Aras Turizm Nakliyat İhracat Ve İthalat Limited Şirketi Cankurtaran Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aras tarafından açıldı. 

Ahmet Aras esnaf kirası açıklaması Haberi

Ahmet Aras esnaf kirası açıklaması

Her yıl milyonlarca insanın tatil için gittiği Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçeleri Kovid-19 salgını sebebiyle yerli ve yabancı turistin gelmemesinden dolayı zor günler geçiriyor. İşyerini kapatmak zorunda kalan, bir taraftan da salgınla mücadele eden tatil beldesinde bulunan binlerce esnaf devletin kredi borçları, SGK ve Bağ-Kur borçlarını silmesini talep ediyor.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre; kiralarını zor ödediklerini ve 2021 sezonundan da umutlu olmadıklarını belirten esnaf, devletin faizli kredi yerine nakit desteği sağlamasını talep ediyor.

Merih Altıntaş (Çantacı): 10 yıldır çarşıda esnaflık yapıyorum. Geçen yıl zarar ettik, hatta kiraları dahi zor ödedik. Bu yıl tamamen pandemiden dolayı çöktük. Umudumuz, pandeminin bitmesi ve turistin gelmesi. Kredi almadık, çünkü faizli verilen kredi bize yaramıyor. Bağ-Kur borcum var vergi borcum. Ödeyemezsek icra gelecek. Devlet faizli...