06 / 05 / 2024

aidat borcu düreleri

aidat borcu düreleri

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Temer Heper bugünkü köşe yazısında Aidat borcunu evin yeni sahibi mi üstlenir? okuyucusunun sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

1 yıldan uzun süre için aidat borcu talep edilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper okuyucusunun sorduğu 1 yıldan uzun süre için aidat borcu talep edilir mi? sorunu yanıtladı. İşte o yazı....

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, nisanda bir önceki aya göre 1,1 milyar dolar azalarak 156,5 milyar dolar oldu.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri başvurularında yaş şartı değiştirildi! Hizmet süreleri de düzenlendi!

2023 yılında gerçekleştirilecek Polis Meslek Eğitim Merkezi başvurularında yaş şartı ve hizmet süreleri düzenlendi. İşte ayrıntılar...

Alım gücü düşen vatandaşın bankalara olan borcu 2 trilyon liraya ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankacılık sektörünün Şubat 2023 dönemine ait mali göstergelerine göre vatandaşın bankalara olan toplam borcu 1 trilyon 995.8 milyar liraya yükseldi.

Düğünü ve altın borcu olanlara altın duayeni İslam Memiş’ten ‘son alım fırsatı’ duyurusu geldi!

Altında yükseliş sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten özellikle düğünü ve altın borcu olanlara yönelik “Yılın son fırsatı” dediği altın alım tarihi geldi.

aidat borcu düreleri Haberi

aidat borcu düreleri

Apartmanımızda bir dairenin sahipleri öldü. Mirasçıları varmış ama bugüne kadar ortaya çıkmadılar. Dairenin üç yıldır aidat borcu var. Yönetici konuyu avukata vermiş. Bu daireden aidat nasıl tahsil edilir? Bir daire sahibi de dairesini satışa çıkardı, aidat borcunu evi satınca ödeyecekmiş. Bunu nasıl garantiye alırız? 


Konuyu bir meslektaşıma havale ettiğinize göre meseleyi halledecektir. Ben kısaca ne yapılabileceğini söyleyeyim, sizi merakta bırakmayayım. Bir kimse öldü ise borcunu mirasçılan öder. Bu nedenle önce mirasçılannı bulmak lazım. Mirasçılar veraset ilamı ile belirlenir. Veraset ilamını da mirasçılar talep eder. Bu durumda sizin veraset ilamı talep imkanınız yok. Ancak alacaklı olanlar mahkemeden yetki alarak veraset ilamı temin edebilir. Bu durumda da mirasçılann kimliği ortaya çıkar ve alacak işte bu kimselerden tahsil edilir. Böyle bir durumda borcun...