12 / 05 / 2024

Akdenizde depremde zarar gören yerler

Akdenizde depremde zarar gören yerler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 01.20'de Akdeniz doğu baseninde 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Deprem yerin 60,20 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreçle ilgili tartışma yarattı. Konut sigortasında kritik poliçe detayı! Resmen iptal ediliyor! Konut sigortası yaptıracaklar hemen bakın!

Depremde en çok hangi katlar zarar görür? Depremde binanın ilk neresi çöker? Bir bina depremde neden çöker?

Kahramanmaraş merkezli ve ülkenin yüreğine ateş saçan depremlerden sonra vatandaşlar depremde nerelerin güvenli olduğu ve binada ilk nerelerin çökeceği araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Aygaz'dan muhteşem kampanya! 'Boş Tüpleriniz Yardıma Dönüşsün' projesiyle deprem bölgesine yardım!

Evinde boş mutfak tüpü olan tüm vatandaşlar için Aygaz çok iyi bir kampanya duyurusu yaptı. Boş tüp ile Aygaz’a giderek, bu tüplere LPG dolduruluyor ve depremde zarar gören bölgelere ulaştırılıyor. 

Depremde zarar gören araçların durumu belli oldu! Dikkat çeken detay

Anadolu'nun 11 ilinde yıkıma yol açan depremlerde on binlerce bina yerle bir olurken bir o kadar araç da kullanılamaz halde. Peki, sigorta şirketleri deprem kaynaklı araç hasarlarını karşılanıyor mu? İşin uzmanı, sigortadaki 'deprem teminatı'na dikkat çekti. İşte detaylar...

Depremde zarar gören araçlar için kasko süreci nasıl olacak? İşte detaylar

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem binlerce de konutun yıkılmasına neden olurken, onlarca kişi de yaşamını yitirdi. Tüm Türkiye yaraların bir an evvel sarılması için harekete geçerken, DASK ve kasko ile ilgili detaylar yeniden gündeme düştü. İşte tüm detaylar...

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten, iş dünyasına depremzedeler için bir çağrı geldi. Avdagiç, iş dünyasından, depremde zarar gören ve başka illere yerleştirilen kişilerin istihdamında öncelik tanınmasını istedi.

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evi zarar gören vatandaşlar, binalarını tahliye ediyor. Adalet Apartmanı’nda oturan Sevda Çavuş, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi'' dedi.

İzmirli ev sahiplerinin deprem fırsatçılığı!

İzmir yaşanan deprem sonrası 15 bin İzmirli evsiz kaldı. Depremde zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için tüm Türkiye seferber olurken İzmir'de bazı ev sahipleri depremi fırsat bilip kiralarına yüzde 100 zam yaptı.

Akdenizde depremde zarar gören yerler Haberi

Akdenizde depremde zarar gören yerler

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 01.20'de Akdeniz doğu baseninde 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.


Depreme en yakın yerleşim yerlerinin Muğla'nın Datça İlçesi Yazıköy, Cumali, Yakaköy, Mesudiye, Sındı köyleri olduğu açıklandı.


Deprem yerin 60,20 kilometre derinliğinde...