17 / 05 / 2024

Almanya konut stokları

Almanya konut stokları

Almanya'da konut üretimi son yıllarda ihtiyacın çok altında kaldı. Gelecek iki üç yıl içinde de açığın giderilmesi beklenmiyor. Bu sorun kiralarında artışına da neden oluyor. 

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında keskin düşüş yaşandı. Bu yolla konut almak isteyenlere her sene binlerce euro tasarruf sağlamış olacak. 

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

Almanya'da konut fiyatlarında sert düşüş!

Almanya'da derinleşen konut krizi etkileri devam ediyor. Almanya'da konut fiyatları 3. çeyrekte geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 10,2'lik bir düşüş kaydederek dibi gördü.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Almanya’da konut projelerindeki iptal oranı yüzde 22,2’yi buldu!

Almanya'da kredi faizleri ve maliyetlerdeki artış nedeniyle başlayan konut inşaatlarındaki iptal oranı ekim ayında yüzde 22,2'ye çıktı.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya'da konut fiyatları yüzde 9,9 geriledi ve 2000 yılından beri en sert düşüşü gösterdi. İşte tek tek açıklanan o son dakika rakamları...

Konut sektörü alarm veriyor! Ağustosta projelerin yüzde 20,7'si iptal edildi!

Almanya'da yükselen kredi ve malzeme maliyetlerinin tetiklediği konut inşaatı krizinde siren sesleri açıyor. Emlak ve Konut Şirketleri Birliği, kriz nedeniyle hükümetten önlemler alınması talebinde bulunuyor. 

Almanya’da konut kiraları 3 yıllığına dondurulacak!

Ev kiralarının astronomik rakamlara ulaştığı ülkelerden biri de Almanya… 41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık evlerde ikamet ettiği Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir kanun tasarısı hazırlıyor.

Almanya’da konut fiyatları 12 yılın ardından ilk defa düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Almanya’da konut fiyatları 2022 yılının son çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 3,6 geriledi ve 2010’dan beri ilk defa düştü.

Almanya konut stokları Haberi

Almanya konut stokları

Alman Ekonomi Enstitüsü’nin yaptığı araştırmaya göre ülkede konut üretimi son yıllarda ihtiyacın çok altında kaldı. Gelecek iki üç yıl içinde de konut açığının giderilmesi beklenmiyor. Sorunun çözülmemesi ise kiraların daha da yükselmesine neden olacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Almanya'da federal ve eyalet hükümetleri öncelikli çalışmaları arasına konut üretimini almasına rağmen sorun çözülemiyor. Büyük şehirlerde üretilen konutlar ihtiyacın çok altında kalıyor. 

Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yapılan araştırmaya göre konut üretimi son yıllarda oldukça yetersiz kaldı. Gelecek iki üç içinde de konut açığının giderilmesi beklenmiyor. Ayrıca, araştırmaya göre 2016 yılından beri Köln'de yeni yapılan inşaatlar ancak konut ihtiyacının yalnızca yüzde 46'sını karşılayabiliyor. Bu oran Stuttgart’ta yüzde 56.

Kiralar artıyor 

Birçok büyük kentte konut üretimi, ihtiyacın çok altında olmasına rağmen Berlin, Münih ve...