15 / 05 / 2024

amerikadaki avmler kapanacak mı

amerikadaki avmler kapanacak mı

Sayıları hızla artan alışveriş merkezleri ABD'de tarihe karışıyor. Ülke genelinde yüzlerce alışveriş merkezi hayalet binalara dönüştü.

İstanbullular dikkat! 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama ile kapanacak yollar hangileri?

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs'ın 'bayram' havasında kutlanabilmesi için gerekli önlemlerin alındığı ve kısıtlanacak yolların listesi verildi.

Ara tatil bekleyen öğrencileri sevindirecek haber! Kasım ara tatili uzatıldı mı? 

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği 9 günlük ara tatil için geri sayım başladı. Tatil planları yapan öğrencilere güzel bir haber daha geldi. Kasım ara tatili uzatıldı mı? Ara tatilin süresi ne kadar olacak? Okullar ne zaman kapanacak? İşte bu merak edilen soruların yanıtları…

Kriz eğitim sektörünü vurdu: En az 3 bin okul kapanacak

Okullardaki yüksek fiyatlardan sonra özel okullara olan talep düştü. Konuyu değerlendiren ÖZDEBİR Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay bu sene en az 3 bin okulun kapanacağı öngörüsünde bulundu.

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılını 11 Eylül'de başlatmayı planlıyor. Bu öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için okula uyum programı düzenlendi ve ilk ders zili bu program çerçevesinde çaldı. Peki, 2024'te okullar ne zaman kapan

Hemen destek verilmezse 50-100 kişi çalıştıran firmalar kapanacak!

Triko sektörü, 2023’ün ilk altı ayında ihracatta yüzde 16.36’lık düşüş yaşadı. TRİSAD Başkanı Mustafa Balkuv, “Orta vadeden önce kısa vadeli program gerekiyor, şirketlerin dayanacak gücü kalmadı, kapanmalar başlayacak” dedi.

Kredi ihtiyacı olanlar için son şans! Fırsatı kaçıran tefecilere düşer

Kredi ve kredi kartlarında aylık faiz oranı 2,89'a yükseltilirken gecikme faizi ise yüzde 2,13 olarak belirlendi. Kredi kartı kullananların faiz artışından nasıl etkileneceğini değerlendiren ekonomist Hayri Kozanoğlu, "Kredi çekenlerin yolu kapanacak" uyarısını yaptı. İşte tüm ayrıntılar...

Yarın bazı yollar trafiğe kapanacak! İşte detaylar!

Valilikten açıklama geldi. Ankara’da yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak. İşte detaylar!

2023 okullar ne zaman kapanacak? Bu sene yaz tatili ne zaman başlayacak? 

Öğrenciler ve veliler bu sene okulların ne zaman kapanacağını sorguluyor. Peki 2023 yaz tatili ne zaman? 2023 okullar ne zaman kapanacak? İşte detaylar...

Memur maaşları ne kadar olacak? Kamu işçisi ve memur maaşı arasındaki makas kapanacak mı? 

Memura verilen 22 bin lira maaş müjdesinin ardından, işçi ve memur maaşları gündem oldu. En düşük memur maaşı ile işçi maaşı arasında fark olacak mı? 

İstanbul Yarı Maratonu 30 Nisan Pazar günü koşulacak! Maraton nereden başlıyor? İşte trafiğe kapanacak yollar!

Bu yıl 18.düzenlenen ‘N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’ 30 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak. Maratona 60 ülkeden 12 bin 300 sporcu katılacak. Maraton nedeniyle Pazar günü İstanbul’da saat 05.30 ile saat 13.30 arası parkurun düzenlendiği bölgeler trafiğe kapalı olacak.

İhracatçılar sonunda patladı: TL yüzde 20-25 değer kaybetmez ise çok sayıda fabrika kapanacak!

İhracatçılar mevcut kur seviyelerinden küresel pazarlarda rekabet şanslarının kalmadığından yakınarak Merkez Bankası’nın şirketler üzerindeki baskıya son vermesini istedi. Sektör temsilcileri rekabetçi kur için TL’nin dolar karşısında yüzde 20 ile 25 arasında değer kaybetmesi gerektiğini düşünüyor.

Telefonları şarj ederken bunu yapmayın! İşte yapılan 5 hata

Akıllı telefonun özelliklerinden yararlanmaya devam etmek istiyorsak, şarj etmek en popüler yöntemlerden biridir. Değilse, cihaz gücü bittiğinde kapanacak ve tekrar açılamaz.  Bu nedenle şarj cihazını periyodik olarak güç kaynağına bağlamanız gerekir. Ancak, yapmanız gereken birkaç önemli husus vard

Borç yükünden kurtaracak tatlı son dakika müjdesi! Şimdi başvurmayan sonra çok üzülür! Borcunuz saniyede kapanacak!

Borç yükünden kurtaracak tatlı son dakika müjdesin resmen verildi. Müjdeli haber GarantiBBVA'dan geldi. Şimdi başvurmayan sonra dizini döver. Borcunuz 5 dakika içinde kapacak. İşte detaylar...

amerikadaki avmler kapanacak mı Haberi

amerikadaki avmler kapanacak mı

Alışveriş merkezleri ABD'de kentlerin dış mahallelerinde 1970-1980'li yıllarda yaşam biçiminin sembolüydü. Bu alışveriş merkezleri aileler ve arkadaşların buluşma noktasıydı. Günümüzde ise perakendenin batışını gösteren yüzlerce hayalet merkeze dönüşmüş durumdalar. Bu beton ve camdan oluşan iskeletler ve buralarda yaşanan anıları hiç kimse fotoğrafçı Seph Lawless kadar iyi tanımıyor. Lawless'in çektiği fotoğraflar çirkin beton binalar, yürüyen merpenler ve tozlanmış vitrin mankenlerini tüm açıklığıyla gösteriyor.


Bu fotoğraflar sadece binaların yıkılmasını değil, kamuya açık yerlerin ve insanların da buralardan kayboluşunu sergiliyor. Bazı alışveriş merkezleri karanlık. Sadece çatılardaki büyük cam pencerelerden gelen ışıkla aydınlanıyor. Fotoğrafçı Lawless bu durumla ilgili "Binalar sanki uzay gemileri ışıklarını aşağıya yansıtıyor gibi görünüyor" diyor.



2017'de iflas çok

Bu terkedilmiş alışveriş merkezleri Amerikan perakende ticaretinin nasıl değiştiğini de somut olarak gösteriyor. Bir...