05 / 08 / 2024

Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali

Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali

Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminalinin başka bir alana taşınacağı iddiasına ilişkin sorunlar, Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından meclis gündemine taşındı. Gök, sorularını Başbakan Davutoğlu'na sordu..

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor! Süper Hızlı Tren'in güzergahı belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Süper Hızlı Tren ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projeyle Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya ineceğini açıkladı.

Şehirler arası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim!

Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim yapılacağı açıklandı. Buna göre, emekliler internetten bilet alırken SGK entegrasyonu yapabilecekler. Emekliler, acentelerde emekli kartı gösterecekler.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-İstanbul arası hızlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dört bir yanında ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir yaşam sunmak için durmadan, yılmadan çalıştıklarını kaydederek, Ankara-İstanbul YHT Hattı'ndaki seyahat süresini 35 dakika daha kısaltacaklarını duyurdu.

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Şehirler arası otobüslerde yeni dönem 1 Ocak'ta başlayacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şehirler arası yolcu otobüslerinde yapılacak olan araç takip cihazının zorunlu olacağını ve uygulamanın ise 1 Ocak 2024 tarihinden itibarı ile yürürlüğe gireceğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki otoyolların yeterli gelmediğini ifade ederek yeni proje için sinyal yaktı.

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih...

Şehirler arası otobüs bilet fiyatlarına zam gelecek mi? İşte yanıtı

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, şehirler arası otobüs bilet fiyatlarına zam yapılmadığını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali Haberi

Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali


Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminalinin başka bir alana taşınacağı iddiasına ilişkin sorunlar, Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından meclis gündemine taşındı.


Başta AŞTİ arazisinde konsept proje hazırlığı yapıldığı iddiasının doğru olup olmadığını soran Gök, bu soruların Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplandırılmasını talep etti.


Gök önergesinde "Bundan 30 yıl önce hizmete açılan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali'nin başka bir alana taşınmazının gündeme gelmesiyle birlikte otogar alanı (AŞTİ) yerine, 4,5 emsalle büyük bir konsept proje hazırlığının sürdürülmekte olduğu ifade edilmektedir." dedi.


Gök'ün bu bağlamdaki soruları 


1. AŞTİ'nin taşınmasıyla birlikte alana ilişkin 4,5 emsalle, 1 milyon 500 bin metrekare toplam inşaat alanı olan, konsept proje hazırlığı yapıldığı iddiası doğru mudur?


2. Bu hazırlıklar kapsamında yurtdışında bulunan 4 ofisten konsept tasarım istendiği, 6...