06 / 05 / 2024

antalya tesis sayısı

antalya tesis sayısı

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak.

Elektrikli araç şarj soket sayısı yurt genelinde 12 bini geçti...

Türkiye genelinde elektrikli araçlar için şarj soket sayısı 25 Aralık 2023 itibarı ile 12 bin 67'ye kadar ulaştı. En fazla elektrikli şarj istasyonu bin 308 ile İstanbul'da, İstanbul'u ise 542 istasyonla Ankara ve 422 istasyonla da Antalya takip ettiği belirtildi. İşte detaylar...

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Turizm Bakanlığı açıkladı! Sürdürülebilir Turizm Sertifikalı tesis sayısı 7 binden fazla...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sürdürülebilir Turizm Sertifika Programı dahilinde ilk aşamadaki kriterleri gerçekleştiren tesis sayısının 7 bini geçtiğini açıkladı.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor! Antalya'daki dev otele milyonluk havuzlu villalar yapılacak!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait olan Antalya'daki Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor. Yapılacak olan kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar inşa edilecek.

Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılıyor! Dev otele havuzlu villalar inşa edilecek!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait Kempinski Hotel The Dome Antalya'nın oda sayısı artırılacak. Söz konusu kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar yapılacak.

Ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e çıkacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da 2 bin 600 şezlong kapasiteli Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı'nı hizmete açacak, böylece 5 yıldızlı halk plajı sayısı 35'e ulaşacak...

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündeminde!

Kamu ve belediyelere ait kreş ve sosyal tesis sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Batı Akdeniz’de sigortalı konut sayısı yüzde 50'yi bulmadı!

Birinci derece deprem bölgesindeki Batı Akdeniz’in Burdur ve Isparta illeri ile 2. derece deprem bölgesi olan Antalya’da sigortalı konut sayısı yüzde 50’yi bulmuyor.

antalya tesis sayısı Haberi

antalya tesis sayısı

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası 2016’nın aynı döneminde Antalya’ya gelen kulüp sayısı 1500’e, gelir de 70 milyon Euro’ya inmişti. 2017 yılı için de rezervasyonların azaldığını anlatan yetkililer, “1000 kulüp, 30 milyon Euro gelir bekliyoruz” dedi.


OCAK-mart aylarında Avrupalı futbol kulüplerinin kamp için tercih ettiği Antalya’da futbol turizmi gelirleri hızla düşüyor. 2015’te 2 bin 500 kulübün geldiği Antalya’da, bu rakam 2016 başında 1500’e gerilemişti. 2017 için de rezervasyonların yüzde 50 azaldığın anlatan Spor Turizmi Birliği Başkanı Ferit Turgut, “Futbol turizmi gelirleri 2015’te 100 milyon Euro’ydu. Bu rakam 2016’da 70 milyon Euro’ya geriledi. 2017 için rezervasyonda son 1...