04 / 05 / 2024

Arapların konut piyasasına katkısı

Arapların konut piyasasına katkısı

Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras bugünkü yazısında Arapların konut ve turizm sektörüne katkılarını değerlendirdi. İşte o yazı...

Konut piyasasını ne bekliyor?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut piyasasını önümüzdeki günlerde neler bekliyor? 

Konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme mi geçiliyor? 

Konut fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, Değer Yatırımcısı Furkan Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut piyasasında fiyatı alıcının belirlediği döneme geçildiğini söyledi.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

Ekonomi seçim sonuçlarının ardından yeniden şekillenirken, konut piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Calman, konut kredilerinde beklenen hareketin olmayacağını söyledi.

31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Hükümetten konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi? İşte o açıklama...

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Arapların konut piyasasına katkısı Haberi

Arapların konut piyasasına katkısı

Arap ülkelerine, Müslüman Arap kardeş-lerimize sempati duyuyoruz.


Ekonominin sıkıntılı döneminde Arap ülkelerinden gelecek turistlerin, Arap ülkelerinden geleceklerin satın alacakları konutların ekonomiye katkıda bulunmalarını bekliyoruz.


Acaba Arap ülkelerinden gelenlerin turizm sektörüne, Arap ülkelerinden gelenlerin satın aldıkları konutların konut piyasasına olumlu katkıları ne ölçüdedir?


Yılın ilk 9 ayında yabancı ziyaretçi sayıları Türkiye genelinde %32 dolayında azaldı. Geçen yıl 29.7 milyon ziyaretçi gelmişti. Bu yıl 22.7 milyon ziyaretçi geldi.


Bu yılın ilk 9 ayında ülkeye gelen yabancı ziyaretçilerin yüzde 53’ü Avrupa ülkelerinden, yüzde 22’si Birleşik Devletler Topluluğu şemsiyesindeki ülkelerden, yüzde 10’u Arap ülkelerinin de içinde bulunduğu Batı Asya Bölgesi’ndeki ülkelerden geldi.


Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Lübnan, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi dost Arap ülkelerinden gelen ziyaretçilerin toplam ziyaretçi sayıları içindeki payı yüzde 4.89 oranında.


Arapların payı...